Kad bi se utakmice igrale samo kod kuće, Dortmund bi bez problema bio šampion

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.05.23. | 19:23

Volfzburg stradao pod naletima ekipe Edina Terzića - 6:0

Neubedljiva igra u gostima mogla bi skupo da košta Dortmund ove sezone. Ekipa Edina Terzića na poslednja četiri meča na strani u Bundesligi, osvojila je svega tri boda, zbog čega je dozvolila "najboljem gostu" Bajernu iz Minheha da je prestigne na tabeli. Ali zato, kad su u pitanju mečevi kod kuće, tu Milionerima nema ravnih. I ne samo da su osvojili najviše bodova kao domaćini (40) već su njihove pobede, poput ove današnje nad Volfzburgom, često prilično ubedljive - 6:0 (3:0).

Ova nije bila samo ubedljiva, već je Dortmund zaista delovao silovitom. U pojedinim trenucima je delovalo kao da Terzićev tim u svakoj akciji može da stvori opasnu priliku pred protivničkim golom, a u takvim okolnostima sve je bilo rešeno već u 37. minutu utakmice. Tada je na semaforu Vestfalen stadiona, stajalo 3:0. Volfzburg je bio potpuno razbijem, ekipe koja je pretila da napadne poziciju koja vodi u evrokupove, kao da nije ni postojala na terenu.

Izabrane vesti

Niko Kovač je platio cenu želje da se njegova ekipa nadmeće sa tranziciono superiornim protivnikom. Kada je u pitanju domaći tim, ostaće žal samo što Karim Adejemi sjajnu partiju nije krunisao het-trikom. Postigao je prvi i peti meč na utakmici, namestio drugi, koji je u pogodak pretvorio Sebastijan Ale, a u 65. minutu je imao priliku da postigne prvi het-trik u Dortmundovom dresu. Ipak, njegov udarac sa bele tačke je bio neprecizan, pošto je lopta završila preko prečke. Taj trenutak kao da mu je srušio snove, pošto je bio izuzetno razočaran.

Adejemi bi sa tim golom bio apsolutni heroj utakmice, ali je sada to predmet diskusije. Džud Belingem je u 87. minutu poslao drugi put lotu u mrežu potpuno indisponiranog Koena Kastelsa, a tada je svoju treću asistenciju na meču ostvario odlični Julilan Brant.

Kastels je šest puta vadio loptu iz svoje mreže, ali je imao nekoliko odličnih intervencija, dok je kod onih koje je promao uglavnom bio potpuno nemoćan. Najmanje sreće imao je kod četvrtog gola, kada je uspeo da odbrani strahovit udarac Belingema sa nekih 22-23 metra, ali ne i da spreči loptu da uđe u njegovu mrežu. On je uspeo da je izvadi iz samih rašlji, ali je ona udarila u prečku i dobila unutrašnji efe, pa je na kraju odskočila u ušla u gol.

Dortmund je meč okončao sa 21 udaracem na protivnički gol, od čega je 11 išlo u okvir, dok je sa druge strane Volfzburg praktično imao samo jednu ozbiljnu šansu. Nju je propustio Patrik Vimer, čiji je udarac uspeo da ukroti Gregor Kobel.

BUNDESLIGA – 31. KOLO

Petak

Bajer Leverkuzen - Keln 1:2 (1:2)

/Bareiro 53, Martin 70 - Bulter 26, 90+12, Kraus 60/

Majnc - Šaljke 2:3 (0:1)

/Adli 28 - Zelke 14, 36/

Subota

Augzburg - Union Berlin 1:0 (0:0)

/Dreno Beljo 54/

Menhengladbah - Bohum 2:0 (1:0)

/Hofman 35, Štindl 90+1)

Frajburg - RB Lajpcig 0:1 (0:0)

/Kampl 73/

Herta - Štutgart 2:1 (1:1)

/Kempf 29, Niderlehner 45+2 - Girasi 38/

Hofenhajm - Ajntraht 3:1 (2:0)

/Baumgartner 8, Kramarić 41pen, Bebu 45+3 - Gece 54/

Verder - Bajern 1:2 (0:0)

/N. Šmit 87 - Gnabri 62, Sane 72/

Nedelja

Borusija Dortmund - Volfzburg 6:0 (3:0)

/Adejemi 14, 59, Ake 28, Malen 37, Belingem 54, 86/



tagovi

Džud BelingemKarim AdejemiJulijan Brant

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara