Gabigol (Reuters)
Gabigol (Reuters)

Kad Gabigol rešeta Flamengo ne gubi: Inter sve dalje od Libertadoresa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.11.21. | 05:47

Rubro-negri su jedini tim koji ima teoretske šanse da zaustavi Atletiko Mineiro na putu ka tituli Serije A

Do kraja sezone u brazilskoj Seriji A ostalo je još pet kola. U opticaju je 15 bodova, a nakon okršaja u Porto Algreu i pobede nad Internasionalom - 1:2, Flamengo je jedini tim koji ima teoretske šanse da sustigne lidera Atletiko Mineiro i pomrsi mu račune u završnici. Taj scenario je ipak malo verovatan imajući u vidu da bi Hulk i saigrači morali da ispusteminimum osam bodova u narednih pet utakmica, a pritom su odigrali oba međusobna duela planirana za ovu sezonu.

Ne zaostaju Rubro-negri za Atletiko Mineirom zato što igruju lošu sezonu, već zato što velikan sa Mineiraa briljira. Flamengo je sakupio 66 bodova iz 33 utakmice što je njihov najbolji učinak posle pomenutog broja mečeva od 2003. godine od kada se prvenstvo igra u novom formatu. Jedino bolje izdanje klub sa Marakane imao je 2019. godine kada je pod dirigentskom palicom Žorža Žezusa nakon 33. kola imao 78 bodova.

Izabrane vesti

Flamengo je iskoristio gostovanje na Beiri Rio kako bi na momente domonstirao atomske kontra napade. Već u četvrtom minutu strašnu iznošenje lopte Vitinja i njegov trk od pedesetak metara prethodili su sjajnom pogotku Gabrijela Barbose i tada je gostima bilo jasno da neće izgubiti. Kada god bi Gabigol pogađao za Flamengo u prvenstvenim mečevima, njegov tim bi osavajao bar bod. Preciznije, u takvim situacijama Rubro-negri su slavili 32 puta i u svega šest navrata odigrali nerešeno. Barbosa je stigao do brojke od 11 prvenstvenih golova ove sezone i u preostalih pet rundi pokušaće da pojuri Hulka koji je lider liste strelaca sa 14 pogodaka.

Već u 11. minutu sevnula je nova kontra gostiju, a Vitinjo je ponovo imao zapaženu ulogu. Pas pre završnog za Evertona Ribeira, a njegova savršeno odmerena lopta sela je na nogu Andreasu Pereiri. Pozajmljeni fudbaler Mančester junajteda je došao do petog pogotka u Brazileirau.

Završnicu poluvremena ekipa Internasionala je iskoristila da izjednači preko Tajsona, a moglo je vrlo lako da bude i 2:2 na petnaestominutnoj pauzi da udarac Alana Patrika nije zaustavljen na gol liniji. U drugom delu Inter je bio nedovoljno opasan da bi mogao da se nada izjednačenju, pa trenutno tri boda za pozicijom šest (kvalifikacije za Libertadores) i Korintijansom od kojeg ima i utakmicu više.

BRAZIL, SERIJA A, 34. KOLO

Subota

Atletiko Mineiro - Žuventude 2:0 (0:0)

Šapekoense - Greimo 1:3 (0:1)

Fortaleza - Palmeiras 1:0 (1:0)

Nedelja

Atletiko Gojanense - Seara 1:1 (0:0)

Internasional - Flamengo 1:2 (1:2)

20.00: (1,80) Korintijans (3,40) Santos (5,00)

21.00: (2,50) Fluminense (3,00) Amerika Mineiro (3,10)

23.00: (1,92) Baija (3,35) Kujaba (4,30)



tagovi

Gabrijel Barbosa GabigolFlamengoInternasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara