De Brujneov gol (©Reuters)
De Brujneov gol (©Reuters)

Kad igra - Siti može sve! Samo što (još) ne može da igra 90 minuta (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.09.20. | 23:02

Ipak, 3:1 na vrućem gostovanju kod Vulverhemptona

Liverpul je krenuo ranije i pobedama nad Lidsom i posebno Čelsijem pokazao da će i ove sezone biti ispred većine, ako ne i kompletne konkurencije u Premijer ligi. Mančester Siti je dobio produženi odmor, ali je u drugom kolu prikazao da kad hoće – može sve. Samo što još ne može da odigra svih 90 minuta u istom ritmu. A i takav, uspeo je da na vrućem gostovanju kod Vulverhemptona pobedi sa 3:1.

Ipak pričamo o jednom od najnezgodnijih rivala u Engleskoj, mada bi ove sezone takvih moglo da bude poprilično s obzirom da su se veoma dobro pojačali i Everton i Totenhem i Arsenal, dok i Lester izgleda sasvim solidno. Pa opet, Siti izgleda – još bolje. U prvom poluvremenu meča na stadionu Molino čak i tehniči potkovana ekipa kakva je Vulverhempton jedva da je videla loptu.

Izabrane vesti

Sve je polazilo za rukom Građanima, a s obzirom da je i Marokanac Romen Sais častio kada je uklizao u Kevina de Brujnea i skrivio potpuno bespotreban penal…. Sitiju su se raširila krila. De Brujne je jedanaesterac pretvorio u vođstvo i dokazao da i u novu sezonu ulazi sa nagomilanim samopouzdanjem, da bi potom pokrenuo i akciju za 2:0, koju je na asistenciju Rahima Sterlinga krunisao Fil Foden.

U tih prvih 45 minuta Vulvsi jednostavno nisu postojali na terenu, Rodri je dominirao na sredini terena i vrlo lako su domaći mogli da na pauzu odu i sa većim zaostatkom.

Međutim, da li zbog toga što su se prerano opustili ili zato što još nemaju snage za 90 minuta premijerligaškog tempa, tek u nastavku Siti nije ličio na istu ekipu. Ritam značajno slabiji, nekako nevoljno su delovali Građani i na početku drugog poluvremena prepustili rivalu što je nešto s čim se Pep Gvardiola sigurno nije saglasio. Sa druge strane, Vukovi su se razgoropadili, pre svih Adama Traore, koji je gostima pravio velike probleme po levom krilu. I da je Danijel Podense bio prisebniji u dve odlične situacije – u drugoj je možda i previše arogantno pokušao da bocne loptu preko Edersona – zakuvalo bi se i ranije.

Gol je ipak visio u vazduhu i samo se čekalo kada će Siti da poklekne. Na kraju se to desilo u 78. minutu kada je Podense mangupski proturio loptu kroz noge De Brujneu, a zatim sa mnogo osećaja plasirao bocnuo loptu na glavu Raulu Himenezu. Ovaj je trznuo kako samo vrhunski centarfori mogu i Vulverhempton se vratio u život.

Tu negde je međutim i Vulverhempton ostao bez goriva, dok je Đozep Gvardiola uvođenjem u igru letnjeg pojačanja Ferana Toresa umrtvio ritam i meč priveo kraju ne ostavivši rivalu nijednu pravu šansu da zaista i stigne do izjednačenja. Štaviše, duboko u sudijskoj nadoknadi, kad se već i Vulverhempton pomirio sa porazom, Gabrijel Žezus je uspeo da pogodi i za konačnih 3:1 i tako obori rekord Premijer lige postigavši 44. gol u ovom kolu.

Treba za kraj dodati i da je pores Toresa debitantski nastup za Siti upisao i Nejtan Ake, ali i da je ostao jasan utisak da će odbrana i ove sezone biti slabiji deo Gvardiolinog tima.

PREMIJER LIGA - 2. KOLO

Subota

Everton - Vest Bromvič Albion 5:2 (2:1)

/Kalvert Luin 31, 62, 66, Rodrigez 45, Kin 54 – Dijangana 10, Pereira 47/

Lids – Fulam 4:2 (2:1)

/Košta 5, 57, Klih 41 penal, Bamford 50 – Mitrović 34 penal, Rid 63/

Mančester junajted - Kristal Palas 1:3 (0:1)

/Van de Bek 80 – Taunsend 7, Zaha 74 penal, 85/

Arsenal - Vest Hem 2:1 (1:1)

/Lakazet 25, Nketija 85 – Antonio 45/

Nedelja

Sautempton - Totenhem 2:5 (1:1)

/Ings 32, 90 penal – Son 45+2, 47, 64, 73, Kejn 82/

Njukasl - Brajtonn 0:3 (0:2)

/Maupej 4 i 7, Konoli 83/

Čelsi - Liverpul 0:2 (0:0)

/Mane 50 i 54/

Lester – Barnli 4:2 (1:1)

/Barns 20, Peters ag 50, Džastin 61, Prat 79 – Vud 10, Dan 73/

Ponedeljak

Aston Vila – Šefild Junajted 1:0 (0:0)

/Konsa 63/

Vulverhempton – Mančester Siti 1:3 (0:2)

/Himenez 78 – De Brujne 20, Foden 32, Žezus 95/



tagovi

Kevin de BrujneFil FodenRaul Himenez

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara