Enco Perez (Foto: Reuters)
Enco Perez (Foto: Reuters)

Kad je teško - Enco Perez (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 31.08.21. | 03:37

Fudbaleri River Plejta slavili u devetom kolu argentinskog šampionata golom iskusnog veziste u sudijskoj nadoknadi

Sredinom maja je bivši vezista Benfike i Valensije ogrnuo plašt, navukao rukavice i stao na gol River Plejta. Iako nikada ranije nije bio u toj ulozi, Enco Perez je herojskim izdanjem spasao velikana sa Monumentala u utakmici Kopa libertadores protiv kolumbijskog Independijente Santa Fea. Desetkovani Milioneri su slavili, a Perez je kupio navijače za sva vremena. Ponovo je pritekao u spas klubu čije boje brani od 2017. godine. U trenutku u kojem se River muči sa povredama i teško dolazi do pozitivnih rezultata, golom u prvom minutu sudijske nadoknade doneo je trijumf sastavu iz Buenos Ajresa na nezgodnom gostovanju u Huninu. Srušio je Sarmijento i lansirao River u borbu za vrh tabele - 2:1 (1:1).

River je zahvaljujući večerašnjoj pobedi došao do četvrtog mesta na tabeli (17 bodova), na dva boda do prvog mesta. Sarmijento je tek 20. sa sedam bodova manje.

Izabrane vesti

Odlično se povratnik u elitni rang pokazao protiv velikana južnoameričkog fudbala. Bio je Sarmijento ravnopravan rival sve do 80. minuta, kada je ostao sa igračem manje. U tom trenutku je nerešen rezultat bi na snazi (1:1), a kada se činilo da će domaćin ipak sačuvati bod, na scenu je stupio dežurni spasilac Rivera - Enco Perez. Snašao se u gužvi pred protivničkim golom i u poslednjim minutima utakmice doneo svom timu zlata vredne bodove.

Sarmijento je prvi zadao udarac. Igrao se 12. minut kada je Alanis zatresao mrežu Rivera, posle smušene reakcije odbrane gostiju i golmana Bolonje. Uhvatio je volej sa ivice kaznenog prostora, praktično u letu, lopta je skakutala ka golu, a onda je zahvaljujući nedostatku komunikacije u redovima Rivera odsela u mreži. Bolonja je mislio da će neko od defanzivaca intervenisati, zadnja linija je verovala da će čuvar mreže obaviti svoj posao. Na kraju su se samo gledali, dok je lopta prelazila gol liniju.

Trgli su se gosti posle primljenog gola, koji su svakako mogli da spreče. Stvorili par prilika pred golom rivala, a u 34. minutu umalo i pocepali mrežu sastava iz Hunina. Dar-mar je po levoj strani napravio Kasko, potom dodao loptu ka Karaskalu na ivici kaznenog prostora, koji iz prve šalje nedobranjiv projektil u mrežu Sarmijenta za izjednačenje.

Vodila se velika borba sve do 80. minuta, kada je defanzivac domaće ekipe Salvareski zaradio drugi žuti karton zbog neopreznog starta. Od tog trenutka mahom se igralo pred golom Sarmijenta, a odbrana je poklekla u sudijskoj nadoknadi. Intervenisali su fudbaleri ekipe iz Hunina posle kornera sa desne strane, ali su odbili loptu na ivicu kaznenog prostora. Odatle je usledio traljav šut jednog od igrača gostujuće ekipe, koji je ipak napravio pometnju u odbrani domaćina. Na kraju se Enco Perez našao na pravom mestu i nekako uspeo da uputi udarac, koji je na kraju završio u mreži.

Smogao je snage Sarmijento da uzvrati i u samom finišu imao idealnu priliku da dođe do boda. Romero je tukao glavom sa ivice peterca, ali se golman Enrike Bolonja iskupio za brljotinu iz 12. minuta i sjajnom intervencijom sačuvao pobedu.

ARGENTINA 1 – 9. KOLO

Subota

Banfild - Platense 2:4 (1:2)

/Datolo 21, Kruz 54 - Mansilja 6, Tisera 4, Kurućet 84, 90+6/

Himnasija - Urakan 0:0

Nedelja

Independijente - Kolon 3:0 (2:0)

/Sonjora 32, 41, Roa 49/

Arsenal Sarandi - Defensa i Hustisija 0:0

Aldosivi - Lanus 2:3 (0:3)

/Kauterukio 49, 62 - Lopez 3, Sand 19, 34/

Kordoba - Rosario 2:4 (0:2)

/Himenez 53, Ribas 86 - Avila 15, Ruben 26, Almada 74, Ruben 90+2/

Velez - Godoj Kruz 3:0 (1:0)

/Mansuelo 45, Brajtnbruh 81, Buza 82/

Ponedeljak

Boka Juniors - Rasing Klub 0:0

Njuels Old Bojs - Atletiko Tukuman 1:2 (0:0)

/Skoko 72 - Muzis 53, Loti 86/

Union Santa Fe - Argentinos Juniors 1:0 (1:0)

/Kordero 4p/

San Lorenco - Patronat 3:0 (2:0)

/Fernandez 4, Zapata 16, Di Santo 49/

Sarmijento - River Plejt 1:2 (1:1)

/Alanis 12, Karaskal 34, Perez 90+1/

Utorak

Taljeres - Estudijantes (u toku)



tagovi

River PlejtSarmijentoArgentina 1Enco Perez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara