Zapata (© Reuters)
Zapata (© Reuters)

Kad ne može Morata, može Zapata

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.08.23. | 12:47

Roma će, izgleda, dovesti Kolumbijca da bude zamena povređenom Ejbrahamu

Kuka Žoze Murinjo kao ranjenik. Opravdano, jer mu je jedan od glavnih igrača stvarno ranjen. Povreda Temija Ejbrahama, zbog koje će Englez propustiti veći deo sezone i neće se vraćati na teren do februara, prisiljava trenera Rome da od uprave kluba traži napadača, međutim, kako se američke gazde baš i ne hvataju za novčanik izgleda da će na Olimpiko stići alternativna opcija.

Murinjo je želeo Alvara Moratu, računajući na snalažljivost u kaznenom prostoru i vreme dokazane golgeterske sposobnosti iz perioda dok je igrao za Juventus. Fridkinovi nisu hteli da plate koliko je Atletiko tražio, niti je Dijego Simeone voljan da pusti jednu od korisnijih opcija, zbog čega je Portugalac morao da razmišlja o drugim rešenjima.

Izabrane vesti

Sad deluje da ga je pronašao u Bergamu. U pitanju je Duvan Zapata, koji bi posle dolaska Đanluke Skamake iz Vest Hema – a i njega je Roma merkala – pao u drugi plan u šešama trenera Đan Pjera Gasperinija i Atalanta je voljna da ga pusti. Sam Kolumbijac je već utanačio detalje saradnje sa Vučicom, ostaje da to učine i klubovi, a kako su razlike male, premostive, čini se da je samo pitanje dana kad će Roma dobiti novog centarfora.

Roma bi za početak dovela 32-godišnjeg napadača na pozajmicu, a narednog leta bi imala pravo da ga kupi. Sporno je po kojoj ceni. Klub iz glavnog grada nudi 2.000.000 evra na samo za pozajmicu, a Boginja traži 3.000.000. Oko obeštećenja bi se našli na 10.000.000 evra. Deluje izvodljivo.

Tim pre što je nekadašnji špic Udinezea, Napolija i Sampdorije (strelac 108 golova u Seriji A) već utanačio uslove sa Romom. Zarađivao bi 2.700.000 evra po sezoni i još 300.000 evra u vidu bonusa.


tagovi

RomaLetnji prelazni rok 2023TransferiDuvan ZapataAtalanta

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara