Lukaku, dvostruki strelac (©Reuters)
Lukaku, dvostruki strelac (©Reuters)

Kad ne znaš šta ćeš, ti gurni loptu na Lukakua (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 01.12.20. | 22:52

Belgijanac doneo pobedu Interu u sjajnom meču u Nemačkoj – 3:2

Cele prošle, a evo i ove sezone, Inter igra na isti način. Kada ne zna šta će s loptom ili kada ništa drugo ne prolazi, gura loptu na Romelua Lukakua, a onda on dalje razvezuje situaciju. Obično je tu ili gol ili asistencija ili je vezivno tkivo akcije koju drugi igrači samo dovrše do kraja.

Interu je bila potrebna pobeda, igrala mu je samo pobeda protiv Menhengladbaha da bi sačuvao šanse za prolaz dalje u Ligi šampiona i znalo se kako će ta igra izgledati: “gađaj” Lukakua, znaće on šta treba dalje. I Inter je pobedio – 3:2. Igrač utakmice – Lukaku.

Izabrane vesti

Kada se lomila situacija, belgijski gorostas je najpre namestio šansu Lautaru, koji je iz nje pogodio stativu, a koji minut kasnije je sam preuzeo stvari u svoje ruke, odnosno noge i doneo trijumf Nerazurima. Posle toga je dodao još jedan, na pas Hakimija. Ali, ni to nije bilo dovoljno da se odmah preseče svaka dilema oko pobednika.

Kolo pre kraja grupne faze Inter je poslednji sa pet bodova. Ali, nije sve gotovo. Potrebno mu je da kod kuće pobedi Šahtjor i da Real na svom terenu savlada Menhengladbah. Daleko je to nemoguće misije.

Pola sata je Inter držao čas fudbala u Menhengladbahu. Uvežbavane kombinacije da lopta posle Lukakua ide na visoko postavljene bekove cepale su odbranu Borusije na delove. Jedna takva je i donela rezultat u 17. minutu. Na poziciji desnog beka nije bilo skupo plaćenog Ašrafa Hakimija, nego je Antonio Konte u vatru gurnuo Matea Darmijana. Da li je bila iznuđena promena ili je italijanski trener imao neki osećaj, tek ispalo je – sjajno.

Dugo je trajala akcija u 17. minutu, dva puta je duga lopta išla na Lukakua, koji je gledao da je onda dalje distribuira na bok, ka Galjardiju, koji je gurnio fudbal za Darmijana, a ovaj je kao metak uleteo u šesnaesterac i na iznenađenje golmana Zomera šutirao je na gol. Kroz noge. I pogodio.

Statističari su pronašli podatak da je to prvi Interov gol u strogo italijanskoj režiji (asistent i strelac) još od 2008. godine, kada je Baloteli namestio pogodak Materaciju u Famagusti protiv Anortozisa.

Probao je Inter još koji put da “proda” istu foru Nemcima, nije prošlo, ali nije bilo ni predaleko od toga. Jednom je umalo upalila na drugoj strani, kada je Jang šutirao pored gola. Imao je sreću Menhengladbah da se održi na samo gol zaostatka, jer su Italijani mogli mirne duše da dupliraju prednost i ne bi bilo nezasluženo.

A, onda je u poslednjih 15 minuta poluvremena tim Marka Rozea počeo polako da pritiska, da sabija Inter na njegovu polovinu, da preti. Delovalo je da će poluvreme preseći taj nalet domaćina, no u poslednjem minutu Lazaro je centrirao na peterac, a tamo je Plea bio sam, potpuno sam, skočio je i poslao glavom loptu u mrežu – 1:1.

Furiozno je Inter izašao na teren u nastavku. Čvrsto rešen da dobije ovu utakmicu, jer se videlo iz svake akcije da je bolji tim. I kao što je već rečeno, prvo je Lukaku namestio zicer Lautaru Martinezu, ali ovaj je sa ivice šesnaesterca pogodio stativu, da bi koji minut kasnije Belgijanac postigao gol.

Dvadesetak minuta pre kraja ponovo školski napad sa bekom i Lukakuom u glavnim ulogama. Ovog puta je Hakimi vukao po strani, jer je ušao u igru u međuvremenu, zavrnuo je pred gol, gde je tamnoputi gorostas bio sam kao duh – 3:1.

Sve na utakmici je govorilo da je to kraj. A, u stvari bio je tek početak drame. Plea je samo tri minuta kasnije smanjio na 3:2 i Menhengladbah je krenuo u poteru po bod. Uspeo je da potisne Inter na njegovu polovinu, a onda i da u 83. minutu postigne treći gol! Ponovo Plea! Ali, “pomoć prijatelja” je spasla Italijane – VAR. Ispostavilo se da je Embolo bio poslednji ispred Handanovića, zasmetao mu je da ne vidi gde ide lopta, a bio je pritom u minimalnom ofsajdu. Pravila su pravila… Bunili su se Nemci, žuti karton dobio je Roze, ipak na semaforu je ostalo 3:2.

Ostalo je tako i do kraja.

LIGA ŠAMPIONA - 5. KOLO

GRUPA B

Šahtjor - Real Madrid 2:0 (0:0)

/Dentinjo 57, Solomon 82/

Menhengladbah – Inter 2:3 (1:1)

/Plea 45, 76 – Darmijan 17, Lukaku 64, 73/



tagovi

InterBorusija MenhengladbahLiga šampionaNemačkaItalija

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara