©Reuters
©Reuters

Kad neće Zaniolo, tu je Traore: Bornmut odvojio 30.000.000 za igrača Sasuola

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.01.23. | 00:59

Ofanzivni vezista pred vratima premijerligaša

Borba za opstanak koja neminovno očekuje Bornmut u narednim mesecima bila je povod da član Premijer lige u završnici prelaznog roka intenzivira potragu za pojačanjima, a u prvom planu našao se ofanzivni vezista. Prema informacijama sa Apeninskog poluostrva engleski klub rešenje za goruću ulogu pronašao je u članu Sasuola Hamedu Traoreu.

Kako otkriva italijanski novinar Đanluka Dimarcio, Bornmut je u završnim pregovorima oko transfera koji bi ga koštao oko 30.000.000 evra sa svim bonusima, čime bi angažman veziste rođenog 2000. godine postao druga najveća kupovina u istoriji kluba, posle angažmana Džefersona Lerme iz Levantea (za 30.500.000 evra).

Izabrane vesti

Prethodno je premijerligaš kao rešenje na pomenutoj poziciji video Nikola Zaniola, čak je i dogovorio detalje kupovine sa Romom koja je zahtevala isto obeštećenje kao Sasuolo za Traorea, međutim usledio je negativan odgovor fudbalera.

Zanimljivo, zamenu za Traorea koji je u Sasuolo došao iz Empolija zeleno-crni su našli u istom klubu iz kojeg su doveli reprezentativca Obale Slonovače, te će upražnjeno mesto gotovo izvesno pripasti albanskom fudbaleru Nedimu Bajramiju, koji će u novu sredinu stići za 6.000.000 evra. Ni Empoli nije sedeo skrštenih ruku, pa će izvesni scenario dočekati spreman, a zamenu je pronašao u igraču Bolonje Emanuelu Vinjatu.

Uz angažman centralnog veziste koji bi mogao da izazove niz transfera, Bornmut je u potrazi i za pojačanjem u defanzivi, a pojačanje za najporozniju odbranu Premijer lige mogao bi da predstavlja Ilija Zabranji, štoper Dinama iz Kijeva, koji bi već sutra mogao da se nađe na lekarskim pregledima u Engleskoj.


tagovi

Hamed TraoresasuoloBornmut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara