Osman Bukari (©Reuters)
Osman Bukari (©Reuters)

Kad nisu mogla trojica premijerligaša, ušao Bukari i doneo bod Gani (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.03.23. | 20:05

Krilni fudbaler Zvezde postigao gol samo minut pošto je ušao u igru

Kada se za mesto u timu boriš sa premijerligaškim igračima, teško možeš da se nadaš bogzna kakvoj minutaži. Ipak, Osman Bukari je još jednom pokazao da i u konkurenciji fudbalera što nastupaju u najjačoj ligi na svetu i te kako ima čime da doprinese selekciji Gane. Krilni napadač je meč 4. kola kvalifikacija za Kup afričkih nacija počeo sa klupe, ali je samo minut po ulasku u igru postigao gol i doneo Crnim zvezdama bod na gostovanju Angoli – 1:1 (0:0).

Bio je to Bukarijev treći gol u 11. nastupu za nacionalni tim. Prvenac je upisao protiv Madagarkara, drugi u porazu od Portugalije na Mundijalu u Kataru, večeras i treći u direktnom okršaju za lidersku poziciju u Grupi E. Zanimljivo, sva tri došla su po ulasku sa klupe.

Izabrane vesti

Kako drugačije, budući da selektor Gane Kris Hjuton zaista ima slatke muke kada je reč o opcijama u napadu. Tako je u konkurenciji Kamaldina Sulemane, Antoana Semenja i Džordana Ajua, te ofanzivnog veziste Muhameda Kudusa, članova Sautemptona, Bornmuta, Kristal Palasa i Ajaksa, fudbaler srpskog šampiona još jednom utakmicu počeo sa klupe. Međutim, pomenuti kvartet što se našao u startnoj postavi za više od sat vremena nije uspeo da napravi praktično ništa.

GOL BUKARIJA POGLEDAJTE OVDE

Angola je početkom drugog poluvremena povela iz penala (pogodio Lukas Žoao) i bila na dobrom putu da se bodovno izjednači sa Ganom na liderskoj poziciji. Hjuton je shvatio da nešto mora da promeni, pa je između ostalog u 71. minutu Bukarija poslao na teren umesto Kudusa, a brzonogi napadač Crvene zvezde mu je nekoliko desetina sekundi kasnije doneo rezultat. Ispratio je akciju po desnom boku, kretnjom pozvao Džozefa Peintsila, još jednog rezervistu, i sa sedam metara iz prve matirao Adilsona. Bio je to prvi od tek dva udarca ka golu gostujućih igrača, ali i udarac koji je Ganu zadržao na liderskoj poziciji.

Edmund Ado, fudbaler Spartaka, za razliku od Bukarija našao se u startnoj postavi, a teren je napustio u 71. minutu kada je mesto ustupio Madžidu Ašimeruu, vezisti Anderlehta.

KVALIFIKACIJE ZA KUP AFRIČKIH NACIJA – 4. KOLO

GRUPA E

Ponedeljak

Centralnoafrička Republika - Madagaskar 2:0 (1:0)

/Mafuta 40, 82/

Angola - Gana 1:1 (0:0)

/Žoao 51pen - Bukari 72/



tagovi

Osman Bukarireprezentacija GaneEdmund Ado

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara