Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kad startuje Vinisijus je nemilosrdan! Totenhem pokazao reakciju, Liga šampiona je ponovo dostižna

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.03.21. | 22:22

Londonski tim rutinski slavio na Vila Parku - 2:0

Totenhemu je bio neophodna reakcija. Posle teških, vezanih poraza od Arsenala i Dinama samopouzdanje ekipe se uzdrmalo i Sparsi nisu smeli da dozvole novi neuspeh. I nisu. Laknulo je Žozeu Murinjo, jer njegovi izabranici nisu dozvolili da ih pomenuti porazi poremete. Umesto da klonu duhom, fudbaleri londonskog tima ni u jednom trenutku na Vila Parku nisu pokazali znake krize, te su lakše nego što se očekivalo upisali tri boda protiv Aston Vile – 2:0 (1:0).

Sada Liga šampiona ponovo deluje kao realan domet. Čelsi ima tri boda više, Vest Hem jedan, ali da bi se uopšte nadao plasmanu u elitnom evropsko takmičenje, Totenhem će morati na redovnom nivou da pruža partije poput večerašnje.

Izabrane vesti

Nisu doduše Pevci ni naleteli na pravi otpor birmingemske ekipe. Koliko je Vila zapravo bila bezopasna večeras najbolje govori podatak da po prvi put još od aprila 2014. godine na Vila Parku nije uspela da uputi udarac u okvir protivničkog gola u prvom poluvremenu.

Ruku na srce, nije ni Totenhem bio preterano razigran, ali je ono malo prilika što je stvorio uspeo da iskoristi. Praktično jedinu pravu u prvom poluvremenu u vođstvo je pretvorio Karlos Vinisijus pred istek pola sata igre. Emilijano Martinez je intervenisao nakon jednog dugog dodavanja Serhija Regilona, Lukas Moura sačekao odbitak i posle kratke kombinacije sa Harijem Kejnom poslužio Vinisijusa samog pred nebranjenom mrežom Vile.

Bio je to deveti pogodak Portugalca u devetom startu za Totenhem, a još je pritom uputio svega 12 udarac u okvir gola. Daleko od toga da može da zaseni Harija Kejna, ali bi Murinjo u nastavku sezone mogao češće da mu pruža kraj Engleza.

Vila je zaigrala življe tek nakon što je u igru ušao Anvar El Gazi. Egipćanin je zapravo prvi ozbiljnije pripretio gostima, ali je njegov udarac samo okrznuo desnu stativu Ljorisovog gola.

U toku blage inicijative birmingemskog tima, Totenhem je potvrdio trijumf. Dobio je Kejn sredinom drugog dela jednu loptu na levoj strani, “lažnjakom” prevario Metija Keša, koji ga je faulirao u šesnaestercu, što je sudija okarakterisao kao jedanaesterac. Kejn je preuzeo odgovornost i 17. pogotkom zapečatio trijumf svog tima, ujedno se izjednačivši sa Mohameod Salahom na vrhu liste strelaca.



tagovi

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara