Filip Kostić (©Reuters)
Filip Kostić (©Reuters)

Kad vam ovakav Šalke da četiri komada, onda i niste za Ligu šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.05.21. | 17:30

Razočaravajući rezultat ekipe Adija Hitera na Feltins areni, Dortmund sutra može da overi plasman u elitno takmičenje - 3:4

Kad osvojiš jedan bod u poslednja tri kola i primiš četiri gola na gostovanju najlošijem timu Bundeslige, onda je možda i najbolje da ne ideš u Ligu šampiona. Ajntraht je na najlošiji mogući način po sebe kompletirao seriju negativnih rezultata u poslednjih mesec dana i tako najverovatnije ostao bez učešća u elitnom takmičenju naredne sezone. Sa druge strane, Šalke je odigrao jedan od najboljih mečeva u ovoj sezoni, iskoristio je brojne greške gostujuće odbran i stigao do zasluženog slavlja - 4:3 (1:1).

Dortmund sada ime sve u svojim rukama i posao oko plasmana u Ligu šampiona i već sutra u Majncu može da obezbedi učešće u elitnom takmičenju. Domaćin neće imati imperativ pobede, pošto je obezbedio optanak, zajedno sa Augsburgom i Hertom. Ekipa iz Berlina je odigrala užasan meč protiv Kelna, koji je imao daleko više šansi za pobedu na Olimpijskom stadionu, ali domaćin sačuvao svoju mrežu i prvoligaški status. Kada su u pitanju evropska takmičenja, zagarantovano mesto u Ligi Evrope imaju Ajntraht i Leverkuzen, dok je na mestu koje vodi u Konferencijsku ligu sada Union Berlin.

Izabrane vesti

Filip Kostić je čitavu utakmicu odigrao na levoj strani u ekipi Ajntrahta, dok je Luka Jović na teren ušao u 66. minutu umesto Kamade. Ipak, prepoznatljiva saradnja dvojice srpskih reprezentativaca ovoga puta nije dala konkretnog rezultata. Rasterećeni Šalke je poveo golom Huntelara u 15. minutu, ali je konačan rezultat prvog poluvremena postavio Andre Silva u 29. minutu. Gostima za bolji rezultat u ovom meču nije bilo dovoljno ni to što mu je Ndika doneo prednost u 51. minutu, jer je usldelo paklenih 13 minuta domaćina. Već u narednom minutu Idrizi je izjednačio, a u 60. minutu Florijan Flik je ponovo vratio prednost svom timu. Da bodovi ostaju u Gelzenkirhenu bilo je jasno nakon pogotka Metjua Houpa u 64. minutu. Jedina svetla tačka u Ajntrahtovom napadu bio je Andre Silva, koji je svoj drugi pogodak na meču postigao u 72. minutu. Gosti su u finišu utakmice pokušavali da dođu do prednosti, ali je najbolju šansu za promenu rezultata propustio Timo Beker u 89. minutu.

Bajern od trenutka kada je overio šampionsku titulu više ne igra na najvišem nivou, što je možda bilo i očekivano, pa je to danas iskoristio Frajburg i došao do vrednog boda u borbi za plasman u Konferencijsku ligu (2:2). Kao što već znate, Robert Levandovski je u 26. minutu izjednačio rekord Gerda Milera star pola veka, pa će u poslednjem protiv Augzburga u Minhenu sve biti podređeno upravo tom detalju.

Ekipa Hansija Flika je dva puta vodlila, ali su domaći uspeli oba puta da se vrate u život. Prvo je u 29. minutu izjednačio Gulde, dok je pogodak Leroja Sanea iz 53. minuta poništio Ginter, devet minuta pre kraja utakmice. Oba puta asistent je bio Vinćenco Grifo.

U borbu za Konferencijsku ligu iznenada se umešao i Štutgart, koji je savladao Mehnengladbah posle preokreta u drugom poluvremenu i zbacio ga na osmu poziciju (2:1). Domaćin je vodio golom Štindla o 45. minuta, dok su za preokret bili odgovorni Endo i Kalajdžić, pogocima u 72. i 77. minutu.

Jedan od pobednika dana je Augsburg, koji je od 13. minuta protiv Verdera igrao bez isključenog Rubena Vargasa, ali je uspeo da sačuva svoju mrežu, i preokrene situaciju u svoju korist kada je sa druge strane u 49. minutu drugi žuti karton zaradio Kristijan Gros. Pogotke za domaći sastav dali su Rani Kedira u 57. minutu i Danijel Kaliđuri u 90. minutu sa bele tačke.

BUNDESLIGA - 33. KOLO

Subota

Augzburg - Verder 2:0 (0:0)

/Kedira 57, Kaliđuri 90pen/

Bilefeld - Hofenahajm 1:1 (1:1)

/Volgzamer 23 - Kramarić 5/

Frajburg - Bajern 2:2 (1:1)

/Gulde 29, Ginter 81 - Levandovski 26, Sane 53/

Herta - Keln 0:0

Leverkuzen - Union Berlin 1:1 (1:0)

/Virc 27 - Pohjanpalo 72/

Menhengladbah - Štutgart 1:2 (1:0)

/Štindl 45 - Endo 72, Kalajdžić 77/

Šalke - Ajntraht 4:3 (1:1)

/Huntelar 15, Idrizi 52, Flik 60, Houp 64 - Silva 29, 72, Ndika 51/

Nedelja

18.00: (7,00) Majnc (4,50) Dortmund (1,45)

20.30: (2,30) RB Lajpcig (3,40) Volfzburg (3,10)

*** kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara