Kad za isti sto sednu Srbin i Albanac: Hoće li se pomiriti Petković i Behrami?

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.08.18. | 14:25

Kako pišu švajcarski mediji, selektor Crvenih krstova je pozvao čuvenog fudbalera da se nađu i popričaju o problemu, našta je ovaj pristao

Drama u švajcarskoj fudbalskoj reprezentaciji, koja se dogodila nekih tri sedmica po završetku Svetskog šampionata u Rusiji čini se da je pri razrešenju. Da podsetimo, tada je selektor Vladimir Petković  iz selekcije bukvalno proterao Đurua, Fernandesa, Lihštajnera i Behramija.

Navodno, razlog za ovu seču u redovim Crvenih krstova je bilo nesportsko ponašanje fudbalera pre i tokom SP, kao i zbog hroničnih povreda. Pre svega, selektoru, prvom čoveku FS Švajcarske, Aleksu Mišeru, ali i ostalim igračima je smetala nedisciplina. Mnogi očevici tvrde da je tim bio prilično nedisciplinovan (a i takvi su nas pobedili), a da je npr. taze supruga Valona Behramija, švajcarska skijaška heriona Lara Gut dolazila i odlazila u njegovu sobu u Rusiji kada je htela.

Izabrane vesti

U zemlji kao što je Švajcarska većini ljudi takve stvari, tako tipično balkansko ponašanje je daleko od pameti, pa su ih izveštaji zgrozili. Na to se nakalemilo i čuveno "albansko" radovanje na utakmici sa Srbijom, što je takođe mnogima zasmetalo, pre svega pravim Švajcarcima koji nikako nemaju razumevanja za takve stvari. Upravo zato su "otpisani", pre svih Behrami, tvrdili da je u pitanju "politička odluka" to što ih više nema u nacionalnom timu.

Petković i čelo FS-a su morali nešto da urade po završetku SP ne bi li zauzdali njihove pomalo raskalašne zvezde koje su očigledno same krive što su zaustavljeni u osmini finala, iako po kvalitetu mogu da pariraju sa najjačima na svetu. To je urađeno naprečac, odstranjivanjem navedene četvorke nakon čega je krenulo opšte razvlačenje po tamošnjim tabloidima.

Na nišanu im se našao, naravno Petković za kojeg tvrde da je plaćen za odlazak na SP i plasman među 16 najboljih više od milion švajcarskih franaka, a da je njegov asistent Antonio Manikone dobio čak 300.000! Očigledno svestan i sam da se žuti mediji neće smiriti, ali i da je prenaglio sa odlukom o odstranjivanju četiri zvezde nacionalnog tima, uzeo je opet telefon u ruke. Na drugoj strani mu niko dugo nije odgovarao pošto je Valon odmah po "onom" razgovoru izbrisao selektorov telefon. Tek nakon nekoliko pokušaja uspeo je da ga dobije, Valon je bio ljut, ali je nakon molbe Petkovića da se nađu i popričaju, ne bi li mediji prestali da ih "razvlače", pre svega selektora ipak popustio na nagovor supruge Lare.

Randevu je dogovoren, a videćemo šta će biti kada se sa jedne strane stola nađe Albanac, a sa druge Srbin. Sreća te je Švajcarska nautralna... 

Foto: Action Images, Shutterstock


tagovi

Rusija2018Valon BehramiVladimir Petković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara