Kada je Dragovićev transfer definitivno propao, Sevilja je dovela štopera iz Premijer lige

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.01.23. | 22:07

Španci otkrivaju da je Zvezdin štoper bio prva opcija ali i zašto nije došlo do saradnje

Posle dva zvučna odlaska (Isko i Kasper Dolberg), Sevilja je večeras potvrdila prvi dolazak u zimskom prelaznom roku.

Novi član španskog kluba je mladi francuski štoper Loik Bade (22). On je došao iz Rena na pozajmicu s pravom otkupa za 12.000.000 evra na kraju szeone. Ali nije bio Seviljin prioritet...

Izabrane vesti

Prioriteti kluba iz Andaluzije ove zime su dvojica štopera od kojih se jedan bolje služi levom, a drugi desnom nogom. Povrede Markaa, Rekika i Teljesa su naterale Sevilju da interveniše na zimskoj pijaci i pojača odbranu. Ali nije želela da se mnogo troši...

Večeras su španski mediji obeldonalili detalje cele priče.

Prva želja za desnogog štopera je bio Aleksandar Dragović iz Crvene zvezde. Njega je lično hteo direktor Monći i pregovori su počeli sredinom decembra i trebalo je da se završe do 29. kada je bio godišnji sastanak akcionara španskog kluba. Zvezdin štoper je navodno dao pristanak ali Sevilja je htela da ga dobije po bagatelnim uslovima.

Prvo mu je tražila da dođe bez obeštećenja tako što će raskinuti ugovor sa Zvezdom koji traje još godinu i po dana jer je saznala da navodno postoje uslovi za to. Kako se to nije desilo, potom ga je htela na pozajmicu bez obaveznog otkupa ugovora. Ni to se nije ostvarilo jer Zvezda nije bila raspoložena. Tada je trener Sampaoli rekao da „Dragović nije opcija jer traže štopera koji se služi levom nogom“ ali to je već bilo kada je priča bila gtovoa i nije želeo da prizna da je posao propao.

Potom je u priču ušao Bade koji je prošlog leta prešao iz Rena u Notingem na pozajmicu vrednu 2.000.000 evra s opcijom otkupa za 14.000.000 evra i potpunim pokrivanjem godišnje plate u iznosu od 1.800.000 evra.

Međutim, Bade se nije baš snašao u Premijer ligi, malo je igrao i tu je Sevilja imala bojazan u odnosu na Dragovića. Bilo je skepse kako će se Francuz odmah snaći jer nije u formi dok su Dragovićevi aduti bili iskustvo i puna forma jer s obzirom da je bio standardan u Zvezdi. Ipak, pristali su da rizikuju. Pogotovo što ih neće koštati mnogo. Do kraja sezone će mu ispaltiti samo 250.000 evra, a Renu ništa iako mu je godišnja plata 1.800.000 evra. Naime, Notingem je već platio 900.000 evra za prvih šest meseci ugovora francuskog defanzivca, a platiće mu još 400.000 evra kao penal jer je raskinuo pozajmicu pre vremena. To je ukupno 1.550.000 evra od Notingema i Sevilje za Badea u ovoj szeoni. Ostatak od 350.000 evra koji bi mu pripali da je ostao na Ostrvu je oprostio da bi prešao i zaigrao u Sevilji. Na kraju je i Ren pristao da za 2.000.000 evra smanji cenu otkupne klauzule.

Sevilja je tako završila jedno štopersko pojačanje i sada traži drugo. Želja za poziciju levonogog štopera je Evan Ndika iz Ajntrahta ali to će ići dosta teže jer mu je cena oko 20.000.000 evra.        

 


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Aleksandar DragovićLoik Bade

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara