Kada loše seješ za žetvu imaš – ispadanje: Voždovac bez elite posle devet godina

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.05.24. | 20:28

Na kraju nije vredela pobeda nad Radnikom – 3:2

Ima ono otrcana nardona poslovica o tome kako seješ, tako ćeš da žanješ... Kažemo otrcana, ali na primeru Voždovca apsolutno tačna. Igrao je prethodnih nekoliko godina klub iz Braće Jerković lep fudbal, znao da napravi solidan tim od otpadaka Crvene zvezde i Partizana. Ali je tokom prvenstvene pauze u Mozzart Bet Superlige preterao.

Želeli su čelnici Voždovca samo da prihoduju, bez želje da ulažu. Pustili su prvog štopera Zečevića u Švedsku, ostali su bez prvog napadača Bore Burmaza koji je otišao u Rumuniju. I na kraju nisu uradili ništa da spreče odlazak trenera Marka Savića. Već tada je postalo jasno da Voždovac neće komponovati nove hitove kao tokom jeseni, kada je, između ostalog, savladao Crvenu zvezdu.

Izabrane vesti

Voždovac je ušao u „kanal“, i nije mogao da pronađe izlaz iz njega zaključno sa današnjim mečom protiv Radnika (3:2). Veliki prokret nad Surduličanima nema nikakvu vrednost. Da stvar za malobrojne navijače Zmajeva bude gora: Voždovac uopšte nije igrao loše. Na premijeri protiv Crvene zvezde su bili skoro ravnopravi, protiv Partizana u Zaplanjskoj gotovo bolji. Ali su tokom svih prolećnih mečeva pokazivali ozbiljne dečije bolesti, sa akcentom na lošu završnicu.

Na taj način Voždovac je ostao bez elite posle punih devet godina. Tada su postali članovi najjačeg ranga takmičenja administrativnom odlukom, pošto su popunili mesto Hajduka iz Kule.

O današnjoj utakmici ne treba trošiti mnogo reči. Tačno je da su domaći odigrali herojski i nisu odustajali. I kada su imali dva gola zaostatka napadali su ka golu Stefana Ranđelovića, svesni da mogu da srećnog kraja u slučaju pobede Javora nad Železničarom.

Imao je Radnik dva gola prednosti, ali je stručni štab Voždovca napravio odlične izmene. Nekadašnji napadač omladinaca Crvene zvezde Matija Bubanj povukao je Zmajeve ka preokretu, pošto je odlično reagovao glavom na centaršut još jednog rezerviste Krpića.

Uvukao se Radnik u krilo vrlo dobrog Ranđelovića. Međutim, počeli su da greše Suruličani. Jeftino su napravili penal, da bi potpuni preokret doneo još jedan igrač sa Voždove klupe, Vilka. Videlo se po načinu radovanju da Zmajevi veruju u preokret, ali nisu sačekali dobre vesti iz Ivanjice.

VOŽDOVAC – RADNIK 3:2 (0:1)

/Bubanj 59, Fleming 64 pen, Vilka 81 – Bogdanović 14, Kunić 58 pen/

Stadion: Krov

Gledalaca: 200

Sudija: Dejan Trifković

VOŽDOVAC (3-1-4-2): Katić 6 – Đorđević 6 (od 53. Krpić), Savić 5,5, Đuričić 6 – Kojić 6 – Flemings 6,5, Mitrović 6 (od 53. Pavlović 5,5), Nešković 6 (od 73. Kolarević), Antonijević 6 – Pirgić 5 (od 78. Vilka 6,5), Teodorović 5 (od 53. Bubanj 6).

RADNIK (4-2-3-1): Ranđelović 6 – Gašić 5, Vranjanin 5, Milićević 5, Kadijević 5 (od 78. Dimitrijević) – Hajdarević 5,5, Oreščanin 5 (od 46. Stojković 5) – Bogdanović 6,5 (od 82. Arizanović), Kunić 6 (od 78. Tomašević), Anđelković 5 – Čumić 5,5.  

Igrač utakmice: Flemings


MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, SEDMO KOLO PLEJ-AUTA

Petak

Javor - Železničar 1:1 (0:0)

/Ratković 48 - Kahvić 76/

Novi Pazar - Radnički 2:1 u toku

Spartak - IMT 1:1 (0:0)

/Ubiparip 85 - L.Luković 60/

Voždovac - Radnik 3:2 (0:1)

/Bubanj 58, Flemings 64 pen, Vilka 81 - Bogdanović 14, Kunić 58 pen/



tagovi

fk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara