Saša Jovanović (©Starsport)
Saša Jovanović (©Starsport)

Kada nema ko – Saša Jovanović

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.08.23. | 13:53

Iskusni napadač podsetio zašto je prošle sezone bio najbolji igrač Mozzart Bet Superlige

Nazirao se remi posle kojeg bi vicešampion Srbije imao za čime da žali. Veći broj stvorenih šansi nije pretvoren u pogodak, ređali su se promašaji, ali i odbrane mladog čuvara mreže Mladenovića. Miloša Pantovića nikako da krene gol, blizu prvenca je bio i Uroš Milovanović. Svi su već upisali nerešen ishod, a da ne bude tako pobrinuo se prošlosezonski najbolji igrač prvenstva Saša Jovanović. Pet minuta pred kraj iskusni napadač je dobio loptu u prostor od Marka Rakonjca, pustio je da padne i onda raspalio po njoj iskosa. Efektan pogodak za veoma bitna tri boda i slavlje Topolčana- 1:0.

Ostavio je dobar učinak tokom priprema bivši fudbaler Kordobe i Deportiva iz La Korunje, ali je početkom takmičarske sezone izostao učinak. Tri utakmice pauze bile su previše za iskusnog napadača, te je protiv Radničkog odlučio da prekine post.

Izabrane vesti

Igrao je na svim utakmicama Jovanović, čak je i protiv Brage kreirao onu šansu za Miloša Pantovića, koju bivši fudbaler Voždovca nije nažalost iskoristio. Protiv Kragujevčana je dao više upotrebljivih lopti, te kada saigrači već nisu mogli da zatresu mrežu, Jovanović je odlučio da to učini sam. Naravno, uz veliku pomoć rezerviste Rakonjca, crnogorski napadač drugi put ulaskom sa klupe daje doprinos na terenu. U Nišu golom, sada asistencijom.

Podsetio je iskusni krilni napadač na neke prošlosezonske partije kada je sa deset pogodaka i 14 asistencija vodio svoj tim do istorijske druge pozicije. Gol protiv Kragujevčana može biti nagoveštaj povratka u formu prekaljenog fudbalera.

Odlična utakmica, vrlo teška. Mada smatram da smo zaslužili pobedu. Drago mi je da sam postigao prvi pogodak u sezoni, pred našim navijačima. Mada, imao sam osećaj da ću ga dati, a-ha-ha“, navodi uz osmeh osmica Topolčana u razgovoru za Mozzart Sport.

Simbolična proslava pogotka označila je lepu vest za Jovanoviće, koji čekaju prinovu.

Posvetio sam gol supruzi koja je trudna, tako da sam presrećan“, rekao je strelac pogotka za nova tri boda kluba iz Bačke Topole.

Promenio je Jovanović saigrače u napadu, otišli su Ratkov i Luka Ilić, te mu sada podršku pružaju Pantović, Rakonjac, Milovanović, Ćirković. Nije se promenila uloga fudbalera Topolčana, primetno je u igri Lazetićevog tima da je krilni napadač zadržao stare manire.

Pojačanja su odlična, mladi su momci, pre svega dobri ljudi, ali i igrači. Upoznajemo se još, ali sve mi to deluje dobro, iz utakmice u utakmicu ćemo sigurno biti bolji“, ističe Saša Jovanović.

Debitovali su igrači viceprvaka Srbije u Ligi šampiona, poraženi ubedljivo, ali i izvukli velike pouke. Meč sa Bragom će za neke biti najveće iskustvo u karijeri, a kako nada umire poslednja sa velikim nestrpljenjem se očekuje revanš u Bačkoj Topoli.

Veliko je to iskustvo za nas, kvalitet je u Ligi šampiona veći i bolji. Braga je odličan tim, ali imali smo mi svoje šanse tamo, nismo ih iskoristili. Stiže i revanš u utorak, spremni smo i nadamo se dobrom rezultatu“, naveo ja za kraj razgovora Jovanović.


 

 


tagovi

Saša Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara