Jovan Dajmanović, selektor omladinske reprezenatacije (© Star sport)
Jovan Dajmanović, selektor omladinske reprezenatacije (© Star sport)

Kadeti i omladinci nosioci na žrebu za EP

Vreme čitanja: 1min | sre. 07.12.22. | 18:35

U četvrtak će saznati rivale

Bilo je tokom 2022. razloga i za radost i za tugu. Kako u seniorskom reprezentativnom fudbalu (plasman u A diviziju Lige nacija, neuspeh na Mundijalu), tako i u mlađim kategorijama (treće mesto kadeta na Prvenstvu Evrope u Izraelu, a tek osmo omladinaca u Slovačkoj). Koliko god nam sad bilo teško da pratimo šta rade drugi, uskoro će se ponovo navijati za Srbiju, pošto već u martu počinju kvalifikacije za kontinentalni šampionat 2024. u Nemačkoj.

Osim toga, biće dosta obaveza i za Orliće.

Izabrane vesti

Već u četvrtak će u sedištu UEFA u Nionu biti upriličen žreb drugog kruga kvalifikacija za kadete i omladince, kad su u pitanju plasmani na završne turnire Prvenstva

Srbija se u oba slučaja nalazi u prvom šeširu žreba za predstojeći krug kvalifikacija za Prvenstvo Evrope, u prvoj polovini iduće godine.

Kadeti (momci do 17 godina) su nosioci sa Holandijom, Španijom, Francuskom, Portugalom, Italijom, Belgijom i Crnom Gorom, dok su omladinci (selekcija do 19 leta) u prvom šeširu sa Nemačkom, Ukrajinom, Portugalom, Engleskom, Francuskom i Republikom Irskom.

Prvenstvo Evrope za kadete održava se u Mađarskoj (od 17. maja do 2. juna), a za omladince na Malti (od 3. do 16. jul 2023).





tagovi

orlićikadeti Srbijeomladinci srbijeOmladinci SrbijeFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara