Dortmund je jača Borusija! Azar u stilu brata, Halandova asistencija, Hakimi rešio derbi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.03.20. | 20:27

Dobra utamica u Menhengladbahu - 2:1

U sudaru dve Borusije, pobedila je ona iz Dortmunda. Menhengladbah je imao šansu da se proveri protiv jedne od najatraktivnijih ekipa Evrope u ovom momentu, ali su Milioneri ipak pokazali da su malo jači u ovom momentu i na kraju su slavili s 2:1 (1:0).

Imao je Menhengladbah svoje šanse, ali imao je i Dortmund kao kada je Sančo u 78. minutu pogodio stativu kada je mogao da reši utakmicu da je bio precizan. Revanširamo mu se Embolo par momenata kasnije na drugoj strani. Istini za volju, ne bi bilo uopšte nezasluženo da je Menš stigao ovde do boda.

Izabrane vesti

Prvu veliku šansu na utakmici imao je domaćin. Izašao je Lajner sam ispred golmana Burkija, probao je da šutira iznad glave golmanu, ali je Burki pokazao fantastične reflekse i tako je Dortmund ostao nesavladan.

Taman kada je delovalo da Menš ima kontrolu igre, usledio je šok za domaće. Posle polukontre Haland je proigrao Azara,a Torgan je prvo napravio fantastičnu varku, a zatim šutnuo levom nogom i pogodio ugao gola za 1:0. Asistencija Halanda, ali nije suštinski namestio gol Azaru, već je ovaj malo i u stilu svog brata postigao sjajan pogodak.

Nije Menhengladbah odustajao, imao je još prilika do kraja prvog poluvremena, kao kada je Plea probao atraktivno spoljnim delom stopala, ali je Burki ponovo odlično intervenisao i tako se na odmor otišlo sa prednošću Dortmunda.

Igrao je Menhengladbah hrabro u prvom delu, a to mu se vratilo početkom drugog poluvremena. Lars Štindl je na iskustvo posle kornera i šuta Plee postigao gol, bio na pravom mestu i doneo izjednačenje Menhengladbahu što je raspalilo domaće navijače.

Dortmund je imao odličnu šansu u 65. minutu utakmice kada je bio blizu drugog pogotka. Šutirao je glavom, a Zomer je fantastično odreagovao. Izvadio je loptu sa linije praktično.

I u tom naletu žuto-crni su stigli do drugog gola. Posle faula nad Halandom sudija je pustio prednost, na kraju se Hakimi probio po desnoj strani i uspeo u poslednjem času da pošalje loptu po zemlji kroz nogre Zomera i tako doveo Dortmund u prednost. Na sreću Dortmunda, Haland se nije povredio.

Na oko 15 minuta pre kraja stvorila se gužva, bilo je tenzija, ali nije bilo promena rezultata do kraja utakmice. Sada Dortmund ima 51 bod, dok je Menš na 46.

BUNDESLIGA - 25. KOLO

Petak

Paderborn - Keln 1:2 (0:2)
/Srbeni 74 - Mere 28, Hektor 37/

Subota

Leverkuzen – Ajntraht  4:0 (2:0)
/Haverc 4, Belarabi 15, Paulinjo 49, 55/

Frajburg – Union Berlin  3:1 (1:0)
/Salai 35, Gunter 55, Koh 82 – Anderson 61/

Herta – Verder  2:2 (1:2)
/Stark 41, Kunja 61 – Srdžent 3, Klasen 6/

Šalke – Hofenhajm  1:1 (1:0)
/Mekeni 20 – Baumgartner 69/

Volfzburg – RB Lajpcig  0:0

Menhengladbah - Dortmund 1:2 (0:1)
/Štindl 50 - Azar 8, Hakimi 51/

Nedelja
15.30: (1,10) Bajern (11,0) Augzburg (19,0)
18.00: (1,90) Majnc (3,60) Fortuna Diseldorf (4,00)

*** kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara