Kai Haverc, talenat veka: Ne znam da li je Bajern moj sledeći klub...

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.07.19. | 16:34

"Ali imam to samopouzdanje za prelazak u Minhen"

Nemci ga nazivaju talentom veka. Nije bez razloga. Kai Haverc tek što je napunio 20 godina stekao je reputaciju jednog od najboljih bundesligaških fudbalera i svakako jednog od najvećih talenata na planeti. Ako se talentom uopšte može nazivati neko iza koga su četiri sezone u seniorskom timu, čak 105 utakmica u dresu Bajera iz Leverkuzena, 28 golova, 22 asistencije... Pre bi se moglo reći - gotov proizvod. Igrač kiji je na putu da postane TOP klasa.  

Kai Haverc uskoro će proslaviti mali jubilej - 10 godina na Baj areni. Tim povodom Bild je uradio kratak intervjuu sa ovim momkom i pitao ono što najviše interesuje sve fudbalske zaljubljenike Nemačkoj: da li će mu predstojeća sezona biti poslednja u Bajeru i koja mu je sledeća destinacija? 
"Biću iskren... U jednom trenutku moraću da napravim naredni korak u karijeri. Ali za sada ne razmišljam o tome, kao ni kada će se to dogoditi. Imam još dosta toga da uradim u Leverkuzenu".  

Izabrane vesti

Koliko ste bili blizu odlaska ovog leta?
"Leverkuzen je odmah signalizirao da hoće da me zadrži po svaku cenu. To baš i nije pitanje za mene... Uskoro će početi moja deseta godina ovde. Možda možemo da napravimo nešto veliko za ovaj klub. Šta će posle toga biti ne znam. Ono što mogu da kažem jeste da se nikome nisam obećao".  

Da li narednog leta prelazite u Bajern?
"Zaista ne znam da li je Bajern moj naredni klub, da li je uopšte pravi za mene. Ne znam... Trenutno ne razmišljam previše o tome"

Usudili biste se da pređete u Minhen?
"Imam to samopouzdanje, da. Ali isto važi i za bilo koji drugi klub u zemlji ili inostranstvu"

Šuška se da vas Leverkuzen neće pustiti ispod 100.000.000 evra, šta mislite o toj sumi?
"Snašao bih se. To je tržište, na te stvari ne mogu da utičem. Naravno, imao bih pečat na čelu ako bi neko dao toliki novac. Pritisak bi bio veći. Ali meni lično nije stalo koliko će neko platiti za mene. Kad već ne mogu da utičem na to"... 

 

Za vas govore da ste najveći talenat veka...
"Ne mislim da sam poseban. Ne letim visoko. I neki drugi ljudi dobro rade svoj posao. Imam jako dobro okruženje koje bi me odmah vratilo na zemlju čim bih poleteo"

 

Prošle sezone postigli ste 17 golova. Mnogo za jednog vezistu?
"Nisam očekivao da ću biti tako efikasan u drugom delu sezone. To je dosta pogodaka... Ali sada želim da to nadogradim".

Tvoje glavne mane su?
"Moram da popravim defanzivu"

Za 329 dana počinje EURO 2020. Da li je to vaš veliki cilj?
"Definitivno! A lever je savršen klub koji će me preporučiti za to takmičenje", zaključio je skromno Kai Haverc. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara