Kairat - Zvezda (©FK Crvena zvezda/Nikola Mitić)
Kairat - Zvezda (©FK Crvena zvezda/Nikola Mitić)

Kairat žrtvovao kup zbog Evrope - novi poraz kod kuće pred put u Beograd

Vreme čitanja: 1min | sub. 24.07.21. | 17:07

Rival Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona izgubio od Turana

Nikada u svojoj istoriji almatinski Kairat nije igrao u grupnoj fazi nekog međunarodnog takmičenja, a ozbiljno je kazahstanski klub pristupio nameri da to promeni ove sezone.

U prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisan je favorizovani Makabi iz Haife, a onda je pobeđena i Crvena zvezda. Daleko od toga da je bitka dobijena, jer predstoji i revanš u Beogradu iduće srede (20.30), ali žuto-crni su posle 2:1 kod kuće u dosta boljem položaju od crveno-belih pošto od ove sezone ne važi gol u gostima. Dakle, Zvezda mora da pobedi s dva gola razlike da bi prošla, a u slučaju jednog igraće se produžeci.

Izabrane vesti

Koliko su u Kairatu "naoštreni" da eliminišu srpskog predstavnika, kao i 2015. u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pokazuje to da ih ne pogađa mnogo to što u međuvremenu igraju nacionalni kup. Pred prvi meč sa Zvezdom poraženi su kod kuće od Kaspija 2:0, a u subotu pred put u Beograd izgubili su 1:0 od Turana, takođe na domaćem terenu i s rezervnim timom. Najboljih igrača, čak, i nije bilo u protokolu.

Gol za Turan postigao je Stenli Nkobi u 68. minutu.

Ovo je kazahstanskom šampionu drugi poraz u prva tri kola grupne faze kupa.


tagovi

FK Crvena zvezdaKairat

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara