Foto: Starsport
Foto: Starsport

Kairatove novajlije nisu pojačanja: Kritike na račun Banjaka pred Zvezdino gostovanje

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 12:25

Bleda slika Kamerunca i Brazilca

Važnost duela sa Crvenom zvezdom zakazanog za sredu od 16 časova u Kazahstanu bila je povod Kirulu Kekeru, strategu Kairata, da promeša karte u Kupu Kazahstana, a sudeći po izdanju u porazu od Kaspija (0:2) tim iz Almatija nema čemu da se nada kada su u pitanju aduti iz drugog plana. Tako makar za kazahstanski Sports tvrdi nekadašnji levi bek Josip Šadijev.

Bivši defanzivac posle poraza od čete Srđana Blagojevića osvrnuo se na utisak koji su ostavili igrači sa akcentom na dvojac novajlija Žoaa Paula i Makija Banjaka. Iz Šadijeve perspektive, poput ostalih igrača Kairata, brazilski vezista i kamerunski defanzivac nisu zaslužili prelazne ocene. Povreda već u 11. minutu zbog koje je prinudno zamenjen, sprečila je doskorašnjeg igrača Ordabasija da demonstrira zašto je ovog leta stekao poverenje Kairata, dok je doskorašnji fudbaler Partizana imao čitav susret da se predstavi u što boljem svetlu, ali je utisak da priliku nije iskoristio na pravi način.

Izabrane vesti

"Ne smatram da je povreda Paula preveliki gubitak za Kairat. Klub ima kvalitetne igrače na toj poziciji. Kad je u pitanju Banjak smatram da neće biti pojačanje. Postojali su problemi u defanzivi i to protiv Kaspija. Razumeo bih da je rival bio recimo Tobol. Teško da će Kamerunac biti konkurentan pored Dugalića i Alipa, smatram da nema mesta za promenu u štoperskom tandemu. Ne vidim kakvu bi pozitivnu promenu mogao da donese Banjak, ali ne treba donositi konačan sud posle samo jedne utakmice", rekao je Šadijev.

Uz dvojac novajlija koji se našao na udaru kritika bivšeg defanzivca priliku da upiše prve minute imao je i Jan Vorogovski, povratnik u Almati nakon dve sezone u belgijskom Beršotu, dok šansu da se predstavi široj javnosti u Almatiju još čeka Rikardo Alveš doskorašnji igrač Samare. Ipak, sudeći po utisku iz poslednjeg duela, izvesno je da Keker neće previše mešati karte u odnosu na dvomeč sa Makabijem iz Haife.


tagovi

Maki BanjakFK Crvena zvezdaKairat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara