©Reuters
©Reuters

Kakav finiš u Grčkoj: AEK ponovo prvi, PAO promašio penal u 90+8, Olimpijakos ispustio 2:0 protiv Arisa

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.04.23. | 22:27

Promena na liderskoj poziciji, klub iz Pireja mogao da priđe na bod zaostatka

Šampionska trka kakva se ne pamti u Grčkoj. AEK je ponovo izbio na prvo mesto zahvaljujući velikoj pobedi u Solunu nad PAOK-om, ali i remiju Panatinaikosa i Volosa u Atini (0:0). Veliki priliku da se približi vodećem dvojcu na samo bod zaostatka propustio je aktuelni šampion Olimpijakos, koji je u završnici meča ispustio velikih dva gola prednosti protiv Arisa (2:2).

AEK ima naviše razloga da se raduje, ali je klub iz Pireja definitivno najveći tragičar. Sve je potpuno rutinski delovalo kad je u pitanju ekipa Hosea Migela Gonzalesa, koja je vodila golovima Hvanga i Sokratisa (36. i 53. minut), promašivala šanse i meč okončala sa 30 udaraca na protivnički gol, ali je sa druge strane Apostolos Terzis pogodio sa izmenama. Huan Iturbe je na terenu proveo 14 minuta, pre nego što je postigao prvi gol na svoj tim na ovom meču, dok se Rafael Kamačo upisao u strelce svega šest minuta nakon što je zamenio Luisa Palmu.

Izabrane vesti

AEK nije imao mnogo prolika u Solunu, već naportiv, strpljivo je čekao i sačekao svoju priliku da reaguje iz kontranapada. On se ukazao u 80. minutu, kada je Esan Hajsafi asistirao Serhiju Arauhu za postizanje prvog gola. Dvojica srpskih igrača u dva tima, Andrija Živković i Mijat Gaćinović, odligrali su svih 90 minuta utakmice.

Panatinaikos je, uprskos svoj nemoći njegovih igrača, imao najbolju moguću priliku da dođe do pobede ove večeri. Ipak, Andraž Šporar u osmom minutu nadoknade nije uspeo da savlada Borisa Klejmana, koji je pročitao stranu i sjajnom paradom sprečio pobedu ekipe Ivana Jovanovića. Kod gostiju su svih 90 minuta na terenu proveli Miloš Deletić i Ognjen Ožegović.

SUPERLIGA, 28. KOLO (plej-of za titulu):

Panatinaikos - Volos 0:0

PAOK - AEK 0:1 (0:0)

/Arauho 80/

Olimpijakos - Aris 2:2 (1:0)

/Hvang 36, Sokratis 53 - Iturbe 70, Kamačo 81/



tagovi

AEK AtinaPAOKArisPanatinaikos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara