Kakav gospodin: Valverde oprostio Barseloni 36.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.01.20. | 16:28

Imao klauzulu da mora da dobije ceo novac iz ugovora

Kažu da se u današnjem fudbalu sve vrti oko novca. Igračima nije problem da pogaze svoju reč, da pređu u tabor najvećeg rivala i da se ponašaju kao da ništa nije bilo. Treneri? Antonio Konte je naplatio, zajedno sa pomoćnicima, 26.000.000 evra od Čelsija na rastanku, a onda je dodatno tužio Plavce i pre neki dan ih dobio na sudu, pa će mu pripasti i nekih 100.000 evra odštete.

A, Ernesto Valverde? Gospodin kakav se retko rađa! Smenjeni trener Barselone je oprostio dojučerašnjem klubu 36.000.000 evra! Nestvarno! Prosto, čovek nije želeo da uzme ono što nije zaradio. Ne treba mu to.

Izabrane vesti

Naime, Valverde je imao ugovor sa Barselonom na još godinu i po dana. Po njemu je zarađivao godišnje 24.000.000 evra. A, imao je u ugovoru i klauzulu da u slučaju prevremenog raskida, odnosno ako mu Katalonci uruče otkaz, klub mora da mu isplati ugovor do kraja.

Teško da je iko očekivao da će se to dogoditi, s obzirom na to da Barselona 17 godina nije menjala trenera usred sezone. Ali, eto, došao je i taj dan. A, onda je galantni Valverde rekao – ne. Ne treba mu tih godinu i po dana ugovora koji nije odradio, jednim potezom precrtao je 36.000.000 evra, koji su mu po slovu zakona pripadali. Još jednom – neverovatno!

Valverde je oduvek bio veoma zahvalan Barseloni na ukazanoj šansi i na ovaj način se odužio klubu. Kako piše Mundo deportivo, Katalonci su bili oduševljeni ovim njegovim gestom, pa su na kraju, ipak, ispratili smenjenog trenera uz bogatu otpremninu.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara