©Reuters
©Reuters

Kakav igrač! Bomba Luisa Dijaza donela Kolumbiji treće mesto na Kopa Amerika (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.07.21. | 04:32

Fantastični vezista Porta doneo svom timu bronzanu medalju i sustigao Mesija na čelu liste strelaca - 3:2

Borio se Peru do poslednjeg daha, vodio, a kasnije i stigao prednost protivnika, ali je treće mesto na ovogodišnjem Kopa Amerika zasluženo pripalo kvalitetnijoj Kolumbiji. Selekcija Reinalda Ruede je u dramatičnoj završnici, projektilom Luisa Dijaza stigla do pobede i raznela snove Peruanaca u paramparčad - 3:2 (0:1).

Sjajni vezista Porta je na ovom turniru već pogađao protiv Brazila i Argentine, a na večerašnjem meču je bio dvostruki strelac, čime se izjednačio na vrhu liste strelaca sa Lionelom Mesijem. Ipak, jedan od najboljih fudbalera današnjice ima i pet asistencija, a po broju golova će ponovo da se odvoji ukoliko bude strelac u finalu protiv Brazila. Dijaz je prethodno pogodio za potpuni preokret svoje selekcije u 66. minutu posle odličnog ispucavanja Kamila Vargasa, mada je u 82. minutu uporni Đanluka Lapadula doneo novo izjednačenje na utakmici. Delovalo je da odluka neće pasti tokom 90 minuta igre, da je blizu ruleta, ali to nije dozvolio Dijaz.

Izabrane vesti

Peruanci su bolje otvorili meč i bili konkretniji u prvom poluvremenu. Odličnu šansu u 28. minutu imao je Kristijan Kueva, dok je u 40. minutu Serhio Pena gađao malo iznad prečke. Gol je konačno stigao u poslednjim trenucima prvog poluvremena, kada je najveći deo posla odradio Kristijan Kueva, posle sjajnog prodora po levoj stani ostavio Jošimara Jotuna u gol šansi i spasa za Vargasa nije bilo.

U drugom poluvremenu potpuno druga priča. Preokret je pokrenuo kapiten Huan Kvadrado već u 49. minutu. Odlični igrač Juventusa lukavo je izveo slobodan udarac i pogodio bliži ugao gola Pedra Galjesa. Podbacio je i golman Orlando Sitija, ali i živi zid, koji se razdvojio nezgodnom trenutku.

Dijaz je stigao do četvrtog gola na turniru, a Đanluka Lapadula je turnir završio sa tri. U 82. minutu golgeter Beneventa je sjajno nadvisio svoje čuvare i perfektno iskoristio odličan centaršut Razijela Garsije iz kornera.

Ipak, u poslednjim trenucima utakmice Dijaz je pokazao svu raskoš u svojoj igri i vanserijske individualne mogućnosti. Povukao je loptu sa leve na desnu stranu, odigrao dupli pas sa Luisom Murijelom, a onda je usledila bomba sa 22-23 metra i Peruanci su bili na kolenima, a slavlje u Kolumbiji je moglo da počne.



tagovi

Luis DijazKopa Amerika 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara