Foto: AFP
Foto: AFP

Kakav meč u Alžiru: Kamerun u 124. minutu overio vizu za Katar (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.03.22. | 00:28

Šok za domaćina u Blidi...

Afrika je dobila poslednjeg predstavnika za predstojeći Mundijal. Peta nacija koja će braniti boje Crnog kontinenta je - Kamerun! Selekcija Rigobera Songa je u revanš meču baraža savladala Alžir posle produžetaka i pravilom gola u gostima overila vizu za Katar. I to na kakav način, golom u četvrtom minutu nadoknade drugog produžetka – 1:2 (0:1, 0:1), prvi meč 1:0.

Neverovatan završetak meča u Blidi. Svega šest minuta ranije rezervista Alžira Ahmed Tuba izjednačio je rezultat i bacio publiku na tribinama u trans, istakavši svojim prvencem u dresu kandidaturu za heroja nacije. Sekunde su delile domaćina od plasmana na Svetsko prvenstvo, ali je Karl Toko-Ekambi bio brži od sudijske pištaljke i euforiju na stadionu zamenio očajem.

Izabrane vesti

Već do sredine prvog poluvremena Kamerun je istopio minimalni zaostatak iz prvog meča. Rais Mboli je ispustio loptu prilikom kornera, Erik Maksim Šupo-Moting bio najsnalažljiviji u gužvi i iz odbitka vratio svoj tim u igru. Ipak, ispostavilo se da su se gosti zadovoljili tim izjednačenjem, jer do kraja gotovo da nisu pripretili. Alžir je bio taj koji je želeo da sve završi u 90 minuta, a Islam Slimani predvovnik te ideje. I da ne bi tog gola u 124. minutu, verovanto najzapaženiji pojedinac dvomeča. Najveća pretnja po Andrea Onanu definitivno. Pre četiri dana postigao je jedini gol u Limbeu, večeras još dva puta zatresao mrežu rivala.

Na njegovu, ali i žalost svih prisutnih na stadionu, oba večerašnja pogotka opravdano su mu poništena. Prvi iz 49. minuta zbog ofsajda, rugi iz osmog minuta prvog produžetka zbog igranja rukom. Nije međutim stara kajla alžirske reprezentacije klonula duhom zbog malog "rata" sa VAR sistemom, samo nekoliko minuta pošto mu je glavni arbitar poništio i drugi gol, Slimani je pripretio još jednom, ovog puta glavom sa peterca, ali mu se sada isprečio Onana. Kao i Ismaelu Benaseru u 111. minutu kod odličnog šuta sa dvadesetak metara. Branili su se gosti svim silama i čekali penale, uzdajući se u kvalitet sadašnjeg golmana Ajaksa, a od leta, prema pisanju italijanske štampe, Interovog čuvara mreže.

I stigla ih je kazna. Ili se makar u tom trenutku učinilo tako. Rezervista Ahmed Tuba koji je u igru ušao malo pre nego što je Slimaniju poništen drugi gol, ostao je sam na drugoj stativi prilikom centaršuta Rašida Gezala (takođe rezervista) i u svom tek trećem nastupu za reprezentaciju postigao prvenac za oduševljenje navijača u Blidi.

Nije dugo potrajalo. Šest minuta kasnije - šok, tajac na stadionu Mustafa Tšaker. Ubačena duga lopta u šesnaesterac, Mišel Ngadeu je majstorski spustio glavom za Toko-Ekambija, a napadač Liona sam na petercu ćušnuo ispod Mbolija za veliko slavlje gostiju i suze selektora Alžira Đamela Belmadija. Verovatno i većeg dela publike na tribinama.



KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (AFRIKA) – BARAŽ (REVANŠI)

Utorak

Nigerija – Gana 1:1 (1:1), prvi meč 0:0

/Trost Ekong 22 pen – Parti 10/

Senegal - Egipat 3:1 penalima 1:0 (1:0) prvi meč 0:1

/Fati 4 ag/

Alžir - Kamerun 1:2 posle produžetaka (0:1, 0:1) - prvi meč 1:0

/Tuba 118 - Moting 22, Toko-Ekambi 124/

Maroko - Kongo 4:1 (2:0) prvi meč 1:1

/Ounahi 21 i 52, Tisudali 45, Hakimi 69 - Malongo 77/

Tunis - Mali 0:0 prvi meč 1:0


tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvoreprezentacija Kamerunareprezentacija Alžira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara