©Reuters
©Reuters

Kakav otac, takav sin! Džoš prekopirao Dina Vindasa i uveo Venzdej u Čempionšip (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.05.23. | 19:55

Džoš je uspeo da postigne odlučujući gol u plej-ofu Lige jedan 15 godina kasnije nakon što je njegov otac Din Vindas u dresu Hala slomio Bristol Siti u finalu plej-ofa za ulazak u Premijer ligu

Šefild Venzdej je novi učesnik engleskog Čempionšipa, pošto je u velikom finalu plej-ofa Lige jedan, u izuzetno dramatičnom okršaju na Vembliju, savladao Barnsli golom Džoša Vindasa u 123. minutu utakmice - 1:0 (0:0, 0:0).

Zanimljivo, Džoš je uspeo da postigne odlučujući gol u plej-ofu Lige jedan 15 godina kasnije nakon što je njegov otac Din Vindas u dresu Hala slomio Bristol Siti u finalu plej-ofa za ulazak u Premijer ligu.

Izabrane vesti

Bio je to izuzetno dramatičan okršaj dve ekipe i utakmica koja bi, da nije bilo gola u poslednjim trenucima drugog produžetka, bila zapamćena po brojnim, gotovo neverovatnim prekršajima sa obe strane. U njima je prednjačio Šefild, što i nije iznenađujuće, pošto je Barnsli od 49. minuta igrao bez isključenog Adama Filipsa.

Popularne Sove se vraćaju u drugi rang po kvalitetu engleskog fudbala nakon dve godine. Kompletirali su sjajnu sezonu u kojoj su osvoji 96 bodova, što je rekord engleskog fudbala za ekipe koje nisu uspele direktno da uđu u viši rang takmičenja. Ipak, pravda je na neki način zadovoljena u dogiravanju. Sa druge strane, Barnsli je propustio priliku da se ekspresno vrati u Čempionšip, pa je pred njim još jedna sezona u trećem rangu.

Glavni krivac za to što je Šefild pobedu na Vembliju izborio tek u završnici drugog produžetka bio je golman Barnlija Heri Isted, koji je činio čuda na gol-liniji. Delovalo je da će odluka o plasmanu u Čempionšip biti odlučena nakon izvođenja jedanaesteraca, ali je to sprečio Vindas.

Odlučujuća akcija na meču krenula je iz poslednje linije Šefilda 20 sekundi pre isteka trećeg minuta nadoknade drugog produžetka. Posle ispucavanja Kameruna Dosona lopta je na levom boku došla do Lija Gregorija, koji je odlično centrirao, a još bolje reagovao Džoš Vindas. Ofanzivni vezista Sova se bacio na tu loptu 11 metara od gola Barnslija i snažnim udarcem glavom matirao nesrećnog Isteda, koji je uspeo da zakači loptu, ali ne i da je skrene van okvira gola.

Čim je lopta krenula sa centra arbitar Tim Robinson je odsvirao kraj, a Šefildova publika počela da slavi zajedno sa izabranicima Darena Mura.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara