Leroj Sane (©Reuters)
Leroj Sane (©Reuters)

Kakav posao! Bajern kupio Sanea za manje od 50.000.000 i završio prelazni rok

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.06.20. | 19:17

Tangi Kuasi uspešno prošao lekarske preglede...

Tako to radi Bajern! Prelazni rok zvanično još nije ni počeo, a Bavarci su stavili tačku - završeno! Dugo najavljivani transfer Leroja Sanea (24) završen je večeras. Momak kog je klub iz Minhena jurio više od godinu dana konačno i definitivno stiže u Minhen i to za mnogo manje novca nego što je ugovoreno prošlog leta, kada je teška povreda vihornog krila stopirala već ugovoreni posao.

U najkraćem: kako javlja Kristijan Falk, urednik Bilda i čovek najbolje upućen u dešavanja u slavnom klubu, Mančester Siti pristao je na obeštećenje manje od 50.000.000 evra (prvobitno bilo ugovoreno 120.000.000), dok je sam Sane pristao da mu plata takođe bude značajno manja nego što je pre 12 meseci dogovoreno. To u prevodu znači osetno manje od 20.000.000 evra po sezoni.

Izabrane vesti

A to opet znači da Robert Levandovski, Tomas Miler i Manuel Nojer ostaju najplaćeniji igrači u klubu.

Leroj Sane potpisao je ugovor na pet godina, više neće igrati za Građane u Ligi šampiona i u Minhen će stići tokom idućeg meseca.

Iz izvora bliskih sportskom direktoru Hasanu Salihamidžiću stižu informacije da su u klubu svi presrećni jer su ispunjeni svi ciljevi zacrtani za ovo leto. Braco je rekao pre nekoliko dana: stižu jedna velika zvezda i jedan top talenat. Tangi Kuasi danas je obavio lekarske preglede i biće predstavljen svakog časa. Uskoro ista procedura očekuje i Sanea. Takođe, Bavarci su uspeli da se dogovore sa pozajmljenim igračima (Kutinjo, Perišić i Odriozola) da nastave saradnju još dva meseca i to po posebnim uslovima - za 50 odsto manju platu?!

Dolaskom Leroja Sanea Bajern je definitivno zaokružio rekonstrukciju najosetljivijih pozicija u timu. Arjen Roben i Frank Riberi dobili su naslednike. To su Koman, Gnabri i Sane. Imajući u vidu njihove godine u pitanju je rešen problem krilnih pozicija na duži period...

Dolazak Sanea znači da Bajern sigurno pušta Ivana Perišića, više ne postoji ni najmnaja mogućnost njegovog otkupa. Ali isto tako ovaj posao znači i odustajanje od Kaija Haverca. Barem za sada...


tagovi

Leroj SaneLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara