Kakav šok u Urugvaju: Danubio ispao u drugu ligu posle pet decenija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.03.21. | 22:52

Sastav Leonarda Ramosa primio gol u petom minutu nadoknade protiv Maldonada i ostao bez dva ključna boda u poslednjem meču sezone - 2:2

Šokantno veče u urugvajskom fudbalu. Četvorostruki šampion ove južnoameričke zemlje Danubio ispao je u drugu ligu posle pet decenija. I to na posebno stresan način za njegove navijače, golom u petom minutu nadoknade. Danubio je u poslednjem meču tamošnje Klausure remizirao sa Maldonadom (2:2), a odlučujući pogodak postigao je 39-godišnji Sesar Perira - 2:2 (2:1).

Danubio je poslednji put u drugoligaškom rangu igrao 1970. godine, a nakon toga je osvojio četiri šampionska trofeja (1988, 2004, 2007. i 2014). Međutim, u poslednje dve sezone je igrao ispod svih očekivanja, a posebno 2019. godine, pa se u ukupnom proseku bodova našao među tri ekipe koje su otišle u niži rang takmičenja. U Segundi će naredne sezone igrati i Boston River i Sero.

Izabrane vesti

Ekipa Leonarda Ramosa je večeras dala sve od sebe da dođe do neophodnog trijumfa. Vodila je u dva navrata, ali su gosti bili odlučni da ih ostave bez dva boda. Domaćin je poveo sjajnim golom Hesea Rodrigeza u 15. minutu, ali je Fakundo Batista golom sa bele tačke u 29. minutu izjednačio rezultat. Danubio je na odmor ipak otišao sa prednošću, pošto je mrežu Danila Lerde u 40. minutu, posle očajne reakcije odbrane Maldonada, pogodio Santijago Mederos.

Ali čini se da je domaćin u drugom poluvremenu previše bio opterećen rezultatom i naporima da sačuva stečeno preimućstvo. U poslednjem napadu na meču noge su se prosto vezale igračima Maldonada. Gosti su se nekako probili pred gol domaćina, Maksimilijano Kantera je ostao sam na levom boku, usledilo je dodavanje po zemlji, golman Salvador Ihazo i dvojica defanzivaca Danubija su promašili loptu, a na drugoj stativi je bio potpuno sam Sesar Pereira i postavio konačan rezultat.

Danubiu je ovo treći put da je ispao u drugu ligu u istoriji. Prvi put im se to dogodilo 1959. godine, drugi put deset godina kasnije, a treći je stigao u vremenu kad se to možda i najmanje očekivalo.

URUGVAJ, KLAUSURA, 14. KOLO

Danubio - Maldonado 2:2 (2:1)

/Rodriges 16, Maderos 41 - Batista 29pen, Pereira 90+6/



tagovi

Danubio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara