Kakav trenutak za prvenac: Evrogol sa 20 metara na Enfildu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 30.10.21. | 17:26

Fantastičan trenutak za Enokoa Mvepua

Sve do sada što se dogodilo u karijeri Enoka Mvepua danas pada u zaborav, bez obzira da li se radi o onim projatnim ili manje prijatnim stvarima. Dogodilo se ono zbog čega je došao u Premijer ligu, i to na Enfildu, protiv jednog od najvećih klubova evropskog fudbala. Mladi vezista Brajtona postigao je evrogol u Liverpulu, odlučio se za udarac sa nešto više od 20 metara udaljenosti i to uradio na verovatno i bolji način nego što je sam želeo. Zahvatio je loptu iz prve, unutrašnjim delom kopačke, nakon dodavanja Solija Marča i poslao neodbranjiv udarac pod preču gola Alisona Bekera.

Brazilski čuvar u toj situaciji bukvalno nije mogao ništa, bacio se koliko je dugačak, ali je lopta propadala kroz vazduh i završila tamo gde Alison nije mogao da je dohvati. Mođe da se diskutuje o tome da li je Alison bio spreman u toj situaciji, da li je dobro postavljen, ali udarac je jednostavno bio perfektan.

Izabrane vesti

Vezisti iz Zambije je ovo drugi gol u dresu Brajtona, a prvi je dao pre samo tri dana u eliminaciji od Lestera u Liga kupu. Mvepu je prilično univerzalan igrač, pošto može da pokrije i mesto desnog beka, ali defininitvno treba da bude bliže golu.



tagovi

Enok Mvepu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara