Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Kako bez Đurđevića?

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.03.21. | 10:08

Španska Segunda: Hihon dočekuje oslabljeni Alkorkon bez pomoći prvog strelca lige, novopečenog reprezentativca Crne Gore. Promo kvota u Mozzartu na pobedu Espanjola - 1,75

Reprezentativni fudbal je ovih dana u epicentru. Širom sveta se igraju pre svega kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, ali u Španiji samo je Primera na pauzi. Drugoligaški karavan, popularna Segunda, u punom je jeku. U naredna tri dana igraju se mečevi 31. kola.

Ovaj šampionat pomno se prati u Srbiji, pre svega su zainteresovani partizanovci. Najbolji strelac druge lige Španije je Uroš Đurđević koji brani boje Sportinga iz Hihona. Nekadašnji golgeter Partizana postigao je čak 20 golova, dok je u vrhu, sa 14, i do prošle sezone napadač crno-belh, Nigerijac Umar Sadik.

Izabrane vesti

Đurđevićev tim, Sporting iz Hihona, bori se za povratak u elitu. Danas (19.00) na stadionu El Molinon stiže Alkorkon. Domaćin će biti lišen usluga momka iz Obrenovca, novopečenog reprezentativca Crne Gore. On je u sredu debitovao za Sokololove u pobedi u Rigi protiv Letonije (2:1). Iskusni napadač činio je tandem sa još jednom nekadašnjim asom tima iz Humske, Stevanom Jovetićem.

Tim iz Hihona je na petom mestu koje vodi u baraž, mada ni borba za prva dva koja donose Primeru nisu nedostižna. Espanjol beži šest bodova, a do kraja šampionata ima još 12 kola. Crveno-beli su jedini tim u Segundi koji još nije poražen na svom terenu. Na 15 mečeva ima devet pobeda i šest remija. Alkorkon čeka grčevita borba za opstanak u drugom rangu u Španiji. Trenutno je na poziciji koja znači odlazak u niži rang. Sporting nije osetio gorčinu poraza već osam kola, još od 24. januara kada je izgubio na gostovanju Kasteljonu. Đurđević je prva zvezda tima, ali i bez njega domaćin ima ulogu favorita.

19.00: (2,10) Hihon (3,00) Alkorkon (4,10)

Gosti su tokom sezone imali dosta problema sa fudbalerima zaraženim virusom korona. Za ovaj meč su ispali iz tima napadači David Fernandez i Ćisko Himenez, kao i Oskar Aribas. U Hihonu neće biti ni Huanmea Brava, dok se Huan Agilera vratio na teren prošle nedelje posle pauze od mesec dana. Dobra vest za Alkorkon je da će na teren i iskusni defanzivac Hose Leon.

U prvom delu sezone, ekipa iz Hihona je slavila na gostovanju Alkorkonu sa 2:1 golovima Đurđevića i Aitora Garsije. Sporting je samo jednom poražen od današnjeg rivala na devet prethodnih utakmica. Na pet poslednjih mečeva u Alkorkonu, Hihon nema poraz, ima dve pobede, dok su tri meča završena nerešenim ishodom.

Blizu povratka u elitu je Espanjol. Tim iz Barselone je dugo bio lider šampionata, ali sada trku za Primeru vodi Majorka koja ima tri boda više od plavo-belih. Tim iz Katalonije (21.00) gostuje Kasteljonu, novom drugoligašu, timu koji je trenutno na prvom mestu iznad crte, ali ga čeka bitka za opstanak.

21.00: (5,20) Kasteljon (3,45) Espanjol (1,75)

Ove sezone najbolji strelac Espanjola je Raul de Tomas koji je postigao 16 pogodaka, četiri manje od Uroša Đurđevića. U prvom delu sezone ekipa iz Barselone je pobedila sa 2:0. Espanjol nije poražen na četiri vezane utakmice na gostovanjima i ima ulogu favorita u Kasteljon de la Plani.

Oba meča današnjeg programa u okviru 31. kola Segunde, Hihon – Alkorkon (19.00) i Kasteljon – Espanjol (21.00) možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------------------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

-------------------------


tagovi

Španija 2segundaSegundaSporting HihonEspanjolAlkorkon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara