Kako će izgledati Zvezdina ofanziva bez Gelora Kange?

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.04.24. | 11:30

Crveno-beli uoči večitog derbija, u poslednjem kolu osnovnog dela šampionata, dočekuju Železničar iz Pančeva (17 časova, TV Arena)

Prvi mini cilj je ostvaren, pošto je Crvena zvezda trijumfom nad Radnikom i matematički obezbedila prvo mesto uoči plej-ofa. Već je poznato da će tim Vladana Milojevića naredne subote, protiv večitog rivala, imati prvu meč loptu u šampionskoj trci.

Ali daleko od toga da crveno-beli neće imati motiva u današnjem okršaju sa Železničarom iz Pančeva (17 časova). Četiri boda viška u odnosu na Partizan doneli bi donekle relaksiranu atmosferu u pripremni najvažnije utakmice ovog proleća. Takođe, moguće je da će susret na stadionu Rajko Mitić, nadaju se u Ljutice Bogdana, pred solidnim brojem gledalaca, ponuditi odgovore Vladanu Milojeviću na neka pitanja.

Izabrane vesti

Pre svega kako će izgledati ofanzivni potencijal Crvene zvezde bez Gelora Kange u timu. Gabonac je protiv Radnika dobio četvrtu javnu opomenu, tako da danas neće biti u prilici da pomogne klupskim saigračima. Odmoriće pred večiti derbi, gde će njegovo prisustvo na terenu biti značajnije.

Međutim, izostnak Kange mogao bi da donese neka zanimljiva pomeranja u veznom redu Crvene zvezde. Odnosno da Hvan „odigra nešto defanzivnije, pa da šansu iza napadača dobiju Katai ili Žan Filip Kraso. Pokušava Vladan Milojević da oživi reprezentativca Obale Slonovače, koji je bravuroznom asistencijom ka Kataiju u Surdulici otključao bravu gostiju. Međutim, protiv Vršca nije bio tako dobar, mada je ulazio u solidne šanse.

Gledajući poslednja ostvarenja Crvena zvezda nema razloga za strah. Srpski šampion je u seriji od šest pobeda bez primljenog gola, dok se ekipa iz Banata grčevito bori za opstanak. Železničar ima samo jedan trijumf u poslednjih pet mečeva, i ne dolazi u Ljutice Bogdana u dobrom raspoloženju.

Zanimljivo, na prethodna četiri susreta Crvene zvezde došlo je od 2-3 gola. Trener Vladan Milojević je uspeo u Kup susretu protiv Vršca da odmori većinu startera.

"Očekuje nas teška utakmica, kao i sve prethodne u prolećnom delu prvenstva. Pred nama je poslednji meč u regularnom delu šampionata. Promenom trenera Železničar je zaigrao u drugom sistemu. Gospodin Dobrašinović je to već demonstrirao dok je bio trener Novog Pazara. Odličan je taktičar, sigurno da nam neće biti lako. Očekujemo veoma tešku utakmicu Mislim da je filozofija Dobrašinovića jasna, sve njegove ekipe vole da igraju fudbal, imaju tačan plan i strategiju za svaku utakmicu. Ne znam šta je pripremio za sutrašnji duel, ali je sigurno da je prikazao trenerske kvalitete u prethodnom periodu”, poručio je Vladan Milojević.

Pored toga što su im rezultati problematični, Pančevci se trude da igraju ofanzivan fudbal na gol više. Takvo opredeljenje moglo bi da donese vrlo zanimljiv meč u Ljutice Bogdana. Železničar je u jesenjem delu sezone namučio crveno-bele, koji su do pobede stigli posle preokreta u režiji Mirka Ivanića i Jovana Mijatovića.

CRVENA ZVEZDA – ŽELEZNIČAR PANČEVO (17 časova, TV Arena)

Beograd

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Danilo Nikolić (Lovećenac)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer – Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić – Stamenić, Hvan – Bukari, Kraso, Ivanić – Endijaj.

ŽELEZNIČAR (4-2-3-1): Mijatović – Maisa, Obradović, Stanković, Hajdin – Pantelić, Knežević – Romanić, Đorđević, Grgić – Pavlov.


MOZZART BET SUPERLIGA - 30. KOLO

Nedelja

16.30 (1.77) Napredak (3.50) Radnik (4.90)

16.30 (2.55) Vojvodina (3.35) TSC (2.75)

17.00 (1.05) Crvena zvezda (14.0) Železničar (35.0)

19.15 (2.95) Čukarički (3.40) Partizan (2.40)

Ponedeljak

16.00 (2.30) Novi Pazar (3.35) Radnički Niš (3.15)

18.00 (2.40) Mladost Lučani (3.20) IMT (2.85)

18.00 (2.35) Spartak (3.30) Javor (3.10)

20.00 (2.75) Voždovac (3.35) Radnički Kragujevac (2.55)



 


tagovi

Vladan MilojevićŽan Filip Kraso

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara