Modrić ruši De Brujena (© AFP)
Modrić ruši De Brujena (© AFP)

Kako da prođeš dalje kad napraviš samo tri faula?

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.08.20. | 20:16

Realovi igrači bez krvi na Etihadu

O ukusima se ne raspravlja, nek’ bude da su pink dresovi (!?) dobar marketinški potez kluba, ali da se odigra bez krvi, to je već neoprostivo. A Real Madrid je u revanšu osmine finala Lige šampiona bio – neprepoznatljiv.

Od tima koji je u velikom stilu finiširao trku za titulom u Španiji, vezao deset pobeda, očekivao se malo veći otpor Građanima i bar da zakomplikuje situaciju po pitanju putnika u narednu rundu. Rezultatski, jesu izabrnici Zinedina Zidana bili u igri sve do sredine drugog poluvremena, međutim, suštinski malo toga su pokazali. Pogotovo kad su u pitanju želja, trka, motiv, o čemu svedoči podatak da su za 90 minuta napravili samo tri faula!

Izabrane vesti

U utakmici kad moraju da grizu, čupaju, nose sve pred sobom, Španci su bili svileni. Prvi prekršaj napravili su tek posle pola sata igre (Karvahal nad Žezusom), naredni u 81. minutu (Modrić sapleo De Brujnea) i završni šest minuta kasnije (Kros oborio Belgijanca).

I to je sve!? Od ekipe koja mora da napadne, „preore“ teren, samo tri faula.

Doduše, ovaj statistički podatak može da se posmatra i tumači na različite načine. S jedne strane pohvalno je što Real igra čist fudbal, ne „prljav“ poput Hetafea ili Atletika, ali opet nekad je potrebno i pobiti se zarad višeg cilja.

Ovim nije srušen rekord po broju prekršaja kraljevskog kluba na mečevima Lige šampiona. Po tri faula zabeležio je 2014. protiv Šalkea i tri godine kasnije na meču sa Borusijom, ali je oba puta prošao u narednu fazu.

Još nešto: drugu sezonu uzastopno Real završava učešće u elitnom kupu u osmini finala. Uz bolno saznanje da ni lane, ni ove godine u revanšu nije igrao kapiten Serhio Ramos.


tagovi

Real Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara