Kako je jedan Murinjov poziv promenio sve: Želiš li da uživaš na suncu ili da ostaneš na kiši?

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.10.21. | 14:50

"Mogao sam da vidim u kom pravcu želi da Roma krene i želeo sam da budem deo tog procesa. Zaista je pokazao veru u mene i zato je imao veliki uticaj na moju odluku da odaberem Romu. Na taktičkom planu sam naučio više nego ikada pre", uverava Tami Abraham

Premijer liga, Engleska, Ostrvo. Bilo je to sve što je Tami Abraham želeo u jednom trenutku. Međutim, fudbal i ponajviše Tomas Tuhel pokazali su mu da u životu retko kada ide onako kako smo zamislili. I da plan ponekad mora da se promeni. Za promenu Abrahamovih planova bio je dovoljan jedan poziv. Kratak telefonski razgovor je sve što je bilo potrebno da engleski napadač ostavi sve ostale ponude po strani i krene "preko grane", pravac - Rim.

Na drugoj strani telefonske linije bio je niko drugi do - Žoze Murinjo, koji je, kako je Abraham istakao u razgovoru za engleske medije, najzaslužniji za njegov dolazak u Romu.

Izabrane vesti

"Prva stvar koju mi je rekao bilo je nešto poput: 'Želiš li da uživaš na suncu ili da ostaneš na kiši?'. Nasmejao sam se i nisam isprva previše razmišljao o tome dok smo pričali. Želeo sam da ostanem u Premijer ligi, da ostanem ovde. Biti u Londonu osećao sam se kao da sam kod kuće. Valjda sam morao da raširim krila i odlučim. Odabrao sam Italiju i ne bih je menjao", rekao je Abraham u razgovoru za engleske medije.

U Rimu se uostalom, posle tmurnih šest meseci u Londonu, vratio na pravi put i nakon svega mesec i po dana provedenih na Olimpiku, prvi put posle gotovo jednogodišnjeg odsustva iz reprezentacije dobio poziv Gereta Sautgejta u selekciju Engleske.

"Imao sam više opcija. Sa mnogo klubova sam pričao u tom trenutku. Pojavila se Italija i razgovarao sam sa Žozeom. Imao je cilj. Mogao sam da vidim u kom pravcu želi da Roma krene i želeo sam da budem deo tog procesa. Zaista je pokazao veru u mene i zato je imao veliki uticaj na moju odluku da odaberem Romu. Na taktičkom planu sam naučio više nego ikada pre. Treba učiti od različitih menadžera. Trenutno zaista učim dosta."

Da trenutno puca od samopouzdanja da se naslutiti i kada govori o ciljevima u nastavku karijere.

"Želim da budem među najboljim napadačima na svetu. To je moj cilj i neću se zaustaviti dok dotle ne dođem", uverava Tami.

Nema sumnje, način na koji se njegova epizoda u Čelsiju završila sigurno mu je bio dodatna motivacija. Nakon utakmice sa Lutonom u FA kupu krajem januara ove godine, na kojoj je Abraham postigao het-trik, Frenk Lampard je dobio otkaz, a na njegovo mesto je stigao Tomas Tuhel. U nastavku premijerligaške sezone, Abraham je na preostalih 19 utakmica upisao samo dva starta i još toliko puta ušao sa klupe. Nemac ga nije video u svojim planovima, pa je letnji prelazni rok bio pravi trenutak da potraži novu sredinu.

"Došao sam do tačke kada sam morao da sednem i porazgovaram sa sobom. Išao sam na trening i radio sam to zbog sebe. Nameravao sam da treniram da se usavršim, jer lako je odustati, biti ljut, izdvajati se kao loš. Za mene je to bilo suprotno. Pronašao sam sebe i mislim da je to ojačalo moj način razmišljanja. Bilo je teško. Nisam uspeo da razumem stvari u tom trenutku. Postizao sam golove, ali naravno, kada dođe novi trener stvari se menjaju. Mislim da takve stvari moraju da ti se dogode da bi shvatio o čemu je ova igra zapravo. Ne možete uvek biti u usponu. Mora da se dogodi pad ponekad, i ti padovi su me zaista podigli i naterali da budem još gladniji."

Imao je Tami i savet za ostale mlade engleske igrače, koji se muče da dođu do minutaže u Premijer ligi i koji sve češće odlaze sa Ostrva.

"Najlakše bi bilo da sam ostao u Čelsiju, ali sam shvatio da moram da odem i dokažem se. Naravno, nije bilo svejedno, jer za promenu zemlje je uvek potrebna hrabrost. Ali predložio bih to mladim engleskim igračima. Nema razloga za strah. Tako učite o sebi. Teško je, ali se polako navikavam. Otišao sam u Rim i vreme je da ponovo pokažem sebe", zaključio je Abraham.


tagovi

Tami EjbrahamRomaŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara