Kako je propao Ikardijev transfer u Real

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.11.19. | 16:59

Dosad nepoznati detalji isplivali na površinu

U danu kada Madrid s posebnom pažnjom iščekuje da vidi Nejmara i Kilijana Mbapea u dresu Pari Sen Žermena i zamišlja kako bi bilo kada bi obojica nosili dres Blankosa, pomalo u drugom planu ostao je Mauro Ikardi koji je svojevremeno takođe bio nadomak prelaska u Kraljevski klub.

Od zaborava sećanje je sačuvao renomirani dnevnik Marka, koji je podsetio javnost na to kako su u dva prelazna roka propadali Ikardijevi transferi u Madrid i otkrio šta su zapravo bili razlozi ovakvih raspleta.

Izabrane vesti

Florentino Perez je bio najozbiljnijih namera da po svaku cenu obezbedi potpis kontroverznog napadača, ali bi bukvalno u poslednjem momentu predsednik Reala stavio stopalo na kočnicu i stopirao transakciju. Bilo je to, naime, u zimu 2017. i 2018. godine. Emisari Kraljevskog kluba dva puta su kontaktirali kolege iz Intera koji su bili raspoloženi da razgovaraju o transferu, ali se nije dalo da se posao završi uspešno.

Real je bio u potrazi za igračem koji bi garantovao golove u vreme kada je Karim Benzema bio u golgeterskoj krizi, a Ikardi je bio viđen kao idealan čovek za taj posao.

Kako Marka otkriva, u zimu 2017. godine došlo je čak i do direktnog sastanka dve strane tokom Svetskog klupskog prvenstva, a razgovima su prisustvovali Florentino Perez, njegov najbliži saradnik Hoze Anhel Sančez i Zinedin Zidan. Real je imao spremljenu konkretnu ponudu, ali je onda tročlanoj ekspediciji predočeno kakav je karakter argentinskog napadača, što je zajedno s brojnim grehovima iz prošlosti značajno doprinelo da se brzo povuku iz pregovora.

Sledeći razgovori obavljeni su naredne godine na inicijativu Ikardijeve supruge i poslovnog zastupnika Vande Nare. Ona je nekoliko puta išla u Madrid na razgovore, ali Real tada već nije bio raspoložen za ulazak u dalju priču, povučeni onim što su prethodno čuli. Real je tada već imao neka druga imena na radaru, između ostalih Luku Jovića koji je tek letos ipak stigao u Madrid.

Večeras će Mauro Ikardi istrčati na teren stadiona Santjago Bernabeu kao velika pretnja po gol Reala, zajedno s Nejmarom i Mbapeom. Biće zanimljivo...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara