""
""

Kako na Mundijal? Dani raspleta u Africi!

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.11.17. | 10:33

Ključa u Grupi C

GRUPA A

Tunis je praktično obezbedio učešće na Mundijalu u Rusiji. Teoretski, prvoplasiranoj ekipi Grupe A potreban je bod protiv Libije kako bi i matematički stavila tačku na uspešan kvalifikacioni ciklus.

Izabrane vesti

Senzaciju u Radesu nestrpljivo će čekati Demokratska Republika Kongo, koja pred svojim navijačima mora da slavi protiv Gvineje kako bi imala čemu da se nada. Nerešen ishod ili poraz direktno bi poslali Tunis na Svetsko prvenstvo...

Subota
18.30: (1,18) Tunis (6,00) Libija (15,00)

18.30: (1,40) DR Kongo (4,20) Gvineja (7,75)

*** kvote su podložne promenama

Grupa B

Poslednja runda u Grupi B ne donosi apsolutno nikakva uzbuđenja... Nigerija je minimalcem u prethodnom kolu postala prva afrička selekcija koja je obezbedila vizu za Rusiju, pa je na megdan Alžiru izašla bez rezultatskog imperativa. Uprkos tome što je za njih Mundijal u Rusiji završena priča, izabranici Rabaha Madžera igrali su za čast i izvukli remi u duelu sa Nigerijom.

Zambija i Kamerun odmeriće snage u još jednom "nebitnom" meču ove grupe. Susret iz prvog dela kvalifikacija okončan je bez pobednika (1:1), a vredi napomenuti da su ove dve reprezentacije na četiri protekla duela bar jednom tresle mrežu rivala.

GRUPA B

Petak
Alžir - Nigerija 1:1 (0:0)
/Braimi 88 - Ogu 63/

Subota
14.00: (2,85) Zambija (2,65) Kamerun (2,85)

*** kvote su podložne promenama

Grupa C

Ključa u Grupi C! Obala Slonovače i Maroko ukrstiće koplja u direktnom okršaju za plasman na Svetsko prvenstvo. Računica je više nego jednostavna: Slonovima "igra" samo pobeda, dok bi eventualnim remijem, odnosno pobedom gostiju, Maroko završio na prvom mestu u grupi i plasirao se na Mundijal. Poslednji susret pripao je Maroku u okviru kvalifikacija za Kup afričkih nacija (1:0), a meč iz prvog kruga kvalifikacija za SP završen je bez golova. 

Utakmica Gabona i Malija nema nikakav značaj, budući da ni jedni, ni drugi ne mogu do prve pozicije na tabeli. Mali je u junu savladao Gabon u kvalifikacijama za KAN (2:1), a ne treba zaboraviti i da je na minule dve runde osvajao bod protiv Maroka i Obale Slonovače koji se bore za mesto na Svetskom prvenstvu.

Subota
15.30: (2,35) Gabon (2,90) Mali (3,25)

21.00: (2,00) Obala Slonovače (3,05) Maroko (4,00)

*** kvote su podložne promenama

Grupa D

Dugih 16 godina čekao je narod u Senegalu plasman na Mundijal. Od četvrtfinala sada već davne 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, kao da je neko prokleo fudbalere ove afričke zemlje pa je prošlo gotovo punoletstvo dok se nije pojavio Sadio Mane da odvede Senegalce na Mundijal u Rusiji. 

As Liverpula je u Polokvaneu majstorski kreirao trijumf svog nacionalnog tima, koji je savladao Južnu Afriku u ponovljenom meču na njenom terenu sa 2:0 i kolo pre kraja kvalifikacija overio plasman na Svetsko prvenstvo. Trećim trijumfom u pet kola fudbaleri Senegala su završili posao oko plasmana u Rusiju (tek drugog u istoriji), pa će u utorak uveče u Dakaru protiv istog rivala moći da proslave veliki uspeh sa svojim navijačima. Zasluženo. 

Sve je u ovoj grupi rešeno...

GRUPA D

Petak
Južna Afrika - Senegal 0:2 (0:2)
/Sako 12, Mkhize 38ag/

Grupa E

Plasman na Svetsko prvenstvo u Grupi E ranije je obezbedio Egipat. Dakle, utakmice poslednjeg kola igraju se bez rezultatskog značaja. Faraoni su otputovali rasterećeno u Ganu, ali ne treba zaboraviti da su sutrašnjeg protivnika dobijali na tri protekla susreta. 

Uganda je bila prijatno iznenađenje kvalifikacija, ali za više od ozbiljnijeg ulaska u završnicu istih nije imala kvalitet. Navikla nas je Uganda na neefikasne mečeve, pa se tako nešto očekuje i ovoga puta.

Nedelja
16.30: (2,25) Gana (3,00) Egipat (3,30)
15.30: (2,75) Kongo (2,75) Uganda (2,85)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

kvalifikacije za Mundijal 2018kvalifikacije za sp 2018rusija 2018sportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara