Plan za Ligu šampiona i Ligu Evrope: Završnica na neutralnoj lokaciji u avgustu, eliminacije na jednu utakmicu

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.04.20. | 18:01

Tako prenosi španska Kadena Ser

Dok nestrpljivo čekamo prve nagoveštaje kada bismo konačno ponovo na terenu mogli da gledamo fudbalere širom Evrope, iza kulisa se kuju planovi oko nastavka svih takmičenja kada se pandemija virusa korona konačno smiri.

Tako španska Kadena Ser, na osnovu izvora bliskih najvećim evropskim klubovima, kaže da su se UEFA i EKA (Evropska asocijacija klubova) dogovorile da nacionalna prvenstva budu nastavljena što je pre to moguće. Kao što se moglo čuti prethodnih dana, Budnesliga će verovatno to učiniti već u maju, dok ostali razmišljaju o tome da nastave polovinom jula. Naravno, bez publike.

Izabrane vesti

Izneti su i konkretni planovi vezani za Ligu šampiona i Ligu Evrope. Španski list navodi da bi nastavak mogao da se dogodi u avgustu. Pošto će vremenski okvir biti izuzetno mali, zbog početka nove sezone, sve četvrtfinalne, polufinalne i finalna utakmica bi se odigrale u razmaku od dve ndelje, na neutralnoj lokaciji i bez navijača. Neće biti revanša, već će se sve rešavati kroz jednu utakmicu. No, bez obzira na sve, UEFA ističe da će pre svega gledati da zaštiti zdravlje svim igrača i trenera.

Prema tom planu, igrači bi imali tri nedelje odmora pred novu sezonu, koja treba da počne u septembru. UEFA i predstavnici nacionalnih liga će o novom kalendaru dodatno razgovarati na narednim sastancima, koji će biti organizovani u danima koji predstoje.

Još se nije pominjalo ko bi mogao da bude organizator jednog takvog turnira, niti se preciziralo o konkretnim datumima za odigravanje. Problem svakako predstavljaju restrikcije u putovanjima koji postoje između većine evropskih država.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara