Nasri i Mančini (© Reuters)
Nasri i Mančini (© Reuters)

Kako su se svađali Nasri i Mančini: Ja mu psujem sve po spisku, on šalje avion po mene

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.12.21. | 21:11

Po nalogu predsednika Mančester Sitija

Doneo je Mančester Sitiju prvu titulu u Premijer ligi, prvu u engleskom fudbalu posle 44 godine čekanja, međutim, izgleda da nisu baš tekli med i mleko na Etihadu dok je na klupi sedeo Roberto Mančini. Mnogi pamte obračune, čak i fizičke, sa Marijom Balotelijem, a još jedan član šampionske generacije iz 2012. potvrđuje da je bio u lošim odnosima sa italijanskim stručnjakom.

U pitanju je Samir Nasri, jedan od standardnijih igrača Građana te sezone (pet golova, devet asistencija), koji se prisetio epizode sa gostovanja Vulverhemptonu kako bi opisao na kakve je sve prepreke, pre svega u komunikaciji, nailazio tokom saradnje sa aktuelnim selektorom Azura.

Izabrane vesti

Neprestano mi je nešto dobacivao tokom prvog poluvremena. Rekao sam mu da prestane. Da me izvede iz igre ako nije zadovoljan“, bile su prve reči francuskog ofanzivca tokom osvrta na finiš prvenstva okončanog pogotkom Serhija Kuna Aguera za pobedu nad Kvins Park Rendžersom (3:2).

Toliko je besneo Nasri zbog pridika s klupe da je čak želeo da završi meč pre vremena.

Spreman sam bio da u pauzi okončam utakmicu. Sedeli smo u svlačionici, izuo sam se i rekao Jaja Tureu, koji je sedeo pored mene, da ću gađati trenera kopačkama, jer trener ne poštuje fudbalere i ružno govori o nama. Svašta sam mu tad rekao, nazivao ga svim mogućim pogrdnim imenima. Psovao sam mu čak i decu koja bi ponekad dolazila na treninge“.

Kako bi suzbio nagomilani gnev, omaleni vezista je rešio samoinicijativno da na kratko napusti Mančester.

Narednog dana sam odleteo za Pariz. Posle dva dana sedeo sam na klupi protiv Mančester junajteda. Tad je predsednik Sitija doputovao iz Abu Dabija kako bi nas video i tom prilikom je rekao Robertu Mančiniju da ćemo dobiti derbi ako sam fit“, sugeriše Nasri da je uživao naklolnost arapskih gazda čim je trener progutao ponos.

Najbitnije da je Siti imao koristi. Protiv Vulfsa je slavio 2:0, dobio derbi sa Junajtedom 1:0. Sve sa Nasrijem u ekipi.

Vratio sam se u prvih 11, a pomirili smo se u privatnom avionu koji je Mančini platio specijalno za mene, kako bih stigao na vreme da se vratim iz Pariza za London“, dodao je bivši fudbaler Marselja, Arsenala, Sevilje, Antalije, Vest Hema i Anderlehta, koji je u septembru objavio kraj karijere.

 


tagovi

Mančester SitiRoberto MančiniSamir Nasri

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara