Kakva drama, kakve muke... Dortmund ispustio 2:0, morao u produžetke, spasao ga Haland (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.02.21. | 23:29

Paderborn sjajan

Kao da im Bajernova eliminacija nije bila dovoljna za nauk. Pa ni današnji šok koji je Rot Vajs Esen priredio Bajer Leverkuzenu. Krenuo je Dortmund dobro, brzo i lako stekao dva gola viška (Džan i Sančo), a onda pomislio da može da prespava ostatak utakmice. Skupo je to moglo da košta izabranike Edina Terzića. Borbeni Paderborn uspeo je da izjednači u poslednjoj sekundi, da odvede meč u produžetke, međutim kad su videli da je vrag odneo šalu Milioneri su ponovo zbili redove, uozbiljili se i nekako uspeli da izbore prolaz u četvrtfinale DFB kupa - posle 120 minuta igre na Vestfalenu 3:2 za Borusiju.

Ali daleko od toga ovakva nonšalancija i bespotrebnih 30 minuta fudbala nisu naneli određenu štetu Milionerima. Terzić jeste odmarao neke igrače (Rojs, Gereiro, Rejna...) međutim dobar deo prvotimaca bio je na terenu od starta (Haland, Sančo, Džan, Akanđi, Brant), a neki su i odigrali svih 120 minuta. U situaciji kada ekipu kroz samo tri dana čeka put podno Švarcvalda, u Frajburg, energetski momenat može biti sve samo ne zanemarljiv.

Izabrane vesti

Najveće uzbuđenje videli smo u sudijskoj nadoknadi, pri rezultatu 2:1 za Borusiju. U šesnaestercu Borusije bila je velika gužva, jedan igrač Paderborna ostao je da leži na travi, da bi na drugoj strani sevnula ubitačna kontra. Džejdon Sančo je ekspresno izbacio Erlinga Halanda, ovaj istrčao kao ispaljen iz katapulta i tu spasa nije bilo - 3:1. Izgledalo je na trenutak da je sve gotovo, ali onda je arbitar Tobijas Štiler dobio signalizaciju iz VAR sobe da bi trebalo da pogleda pređašnji duel u šesnaestercu Dortmunda. Učinio je to i uvideo - nije gol Halanda, nego penal za Paderborn. Neoprezan je bio Feliks Paslak, promašio je loptu i napravio prelršaj. A sa bele tačke precizan je bio Prins Ovusu - 2:2. Bio je to sedmi minut nadoknade...

Oduševljeni su bili fudbaleri Padeborna i njihov harizmatični stručnjak Štefan Baumgart, no ispostaviće se da snage za dodatnih 30 minuta nemaju. Čim je su krenuli nastavci Erling Haland je još jednom matirao golmana gostiju, samo ovoga puta sve je bilo ispravno. Divan pas poslao je Dilejni...

Nastavio je Paderborn hrabro, zapratio još nekoliko puta do kraja, međutim rezultat se nije menjao. Posebno uzbudljivo bilo je u nadoknadi drugog produžetka. Jedan pokušaj posle kornera na čudesan način izblokirao je Haland, da bi potom Justvan sa 16 metara poslao loptu preko gola.

I to je bio kraj Dortmundovih tantalovih muka.

Strelac drugog gola za Dortmund Džejdon Sančo napustio je igru pet minuta pre kraja. Sa terena su morali da ga iznesu i to je još jedan razlog za brigu i navijača i Edina Terzića.

KUP NEMAČKE – OSMINA FINALA (JEDAN MEČ)

Utorak

Holštajn Kil - Darmštat 7:6 penalima (1:1, 1:1, 0:0)

Rot Vajs Esen - Bajer Leverkuzen 2:1 (1:1, 0:0, 0:0)

/Kefkir 108, Engelman 117 - Bejli 105/

Dortmund - Paderborn 3:2 (2:2, 2:0)

/Džan 6, Sančo 16, Haland 95 - Justvan 79, Ovusu 90+7/

Verder - Grojter Firt 2:0 (1:0)

/Mevald 12, Agu 73/

Sreda

18.30: (1,37) RB Lajpcig (5,10) Bohum (7,75)

18.30: (1,65) Volfsburg (3,80) Šalke (5,50)

20.45: (3,60) Jan Regenzburg (3,45) Keln (2,05)

20.45: (2,75) Štutgart (3,40) Menhengladbah (2,50)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup Nemačke

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara