Svoj penal Rakitić je realizovao (©Reuters)
Svoj penal Rakitić je realizovao (©Reuters)

Kakvo ludilo u Sevilji! Četiri penala, a samo dva gola, crveni za simuliranje i promašaj za nevericu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.09.21. | 20:42

Gosti propustili ogromnu šansu da slave na startu Lige šampiona

Odmah po žrebu bilo je jasno da nas čeka mnogo uzbuđenja u Grupi G Lige šampiona, a to se potvrdio u prvom meču. Sevilja i Salcburg odigrali su ludu utakmicu, dosad neviđenu u elitnom takmičenju, a posle svega - "mršavih" 1:1 (1:1).

Konačan rezultat postavljen je još u prvom poluvremenu, u kom je pravo čudo da nije bilo više golova. Bar duplo više, s obzirom na to da su dosuđena čak četiri penala! Prvi put u istoriji Lige šampiona dogodilo se da u jednom meču bude toliko kaznenih udaraca. I to svi u prvom delu, od čega prva tri za jedan tim. Međutim, sve ukupno - samo dva iskorišćena.

Izabrane vesti

Prvo je Karim Ademi iznudio i promašio penal u 13. minutu, ali je prednost Salcburgu ipak doneo 19-godišnji Luka Sučić u 21. Potom je i mladi reprezentativac Hrvatske bio neprecizan sa bele tačke u 31. minutu, pogodio je stativu, a onda je na suprotnoj strani Ivan Rakitić u 41. minutu hladnokrvno poslao Filipa Kena u jednu, a loptu u drugu stranu. Za 1:1, što će se ispostaviti i kao krajnji rezultat iako je Salcburg imao igrača više čak 40 minuta.

Zbog drugog žutog kartona u 50. minutu isključen je Seviljin napadač Jusuf En Nesiri. Beloruski sudija Aleksej Kulbakov pokazao mu je drugi žuti karton zbog simuliranja. Imao je Marokanac sreću da se zaustavi na vreme kod prethodne opomene, inače je njegov start sa dve noge na Kristensena mogao da bude mnogo žešći nego što se ispostavio.

Od isključenja En Nesirija gosti su krenuli u žestok pritisak na gol Sevilje, međutim, nisu uspeli da pronađu put lopti do mreže. S nekoliko intervencija u poslednjim minutima meča briljirao je Jasin Bono, ali i na suprotnoj strani Ken na šut Rafe Mira glavom posle kornera, a imao je sreće na sličaj pokušaj Lamele, koji je bio zamalo neprecizan.

Sredinom drugog poluvremena viđen je i komičan promašaj Umara Solea, pošto je štoper Salcburga sa svega dva-tri metra uspeo da prebaci nebranjen gol. Srećom po njega, bio je u ofsajdu pa pogodak ne bi bio priznat...

Bili su gosti bliži osvajanju tri boda u ovom meču, ali kada se sve sumira, utisak je i da Sevilja nije zaslužila poraz. Svakako, čeka nas još dosta uzbuđenja u ovoj grupi.

U narednom kolu Sevilja putuje u Nemačku na megdan Volfsburgu, a Salcburg dočekuje Lil.

LIGA ŠAMPIONA - 1. KOLO

GRUPA G

Sevilja - Salcburg 1:1 (1:1)

/Rakitić 42 pen - Sučić 21 pen/

21.00: (3,00) Lil (3,10) Volfzburg (2,65)


tagovi

Ivan RakitićSalcburgSeviljaLiga šampionaJusuf En Nasiri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara