Duel Bona i Karima Adejemija za treći penal na susretu (©Reuters)
Duel Bona i Karima Adejemija za treći penal na susretu (©Reuters)

Prvi put u istoriji Lige šampiona: Četiri penala za 40 minuta i samo dva gola! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.09.21. | 19:52

Luka Sučić i Ivan Rakitić bili sigurni

Počela je Liga šampiona, a već prva utakmica donela nam je scenu kakva se ne pamti u istoriji elitnog takmičenja!

Utakmica na stadionu Ramon Sančez Pizhuan zauvek će ostati upamćena po tome što su po prvi put ikada u Ligi šampiona viđena četiri penala već tokom uvodnih 40 minuta. Nestvarno, neverovatno i potpuno ludo! Od četiri kaznena udarca samo su dva ipak završila u mreži, pa je tako na poluvremenu rezultat glasio 1:1.

Izabrane vesti

Gosti iz Austrije dobili su neviđenu privilegiju da im za 37 minuta utakmice bude dosuđena čak tri jedanaesterca, od čega je samo drugi bio realizovan. Naime, talentovani napadač Karim Adejemi nije bio siguran posle faula koji je nad njim skrivio Dijego Karlos na samoj ivici kaznenog prostora, a koji je sudija Aleksej Kulbakov potvrdio posle konsultacija s VAR sobom. Već u 20. minutu klupska legenda Hesus Navas pregrubo je startovao posle čega je Kulbakov ponovo pokazao na belu tačku, a ovog puta hrvatski internacionalac Luka Sučić bio je precizan.

Tu nije bio kraj jer je već u 36. minutu golman Sevilje Bono nepropisno oborio ponovo Adejemija, ali ovog puta Sučića je od novog pogotka odvojila leva stativa. Kulminacija se dogoduila samo tri minuta kasnije kada je Sevilja dobila svoj prvi jedanaesterac na utakmici, a Ivan Rakitić je na konto nagomilanog iskustva bio potpuno siguran, što je dovelo da posle 45 minuta rezultat glasi 1:1.

Pitanje je da li će ikada ovako nešto da se dogodi...




tagovi

Red Bul SalcburgSalcburgSeviljaKarim AdejemiIvan RakitićLuka SučićLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara