Sempliči (© Reuters)
Sempliči (© Reuters)

Kaljari ima novog trenera

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.02.21. | 11:49

Smenjen Di Frančesko, na klupi je Sempliči

Ne dešava se tako često, kao prethodnih sezona, u Seriji A seča trenerskih glava, ali danas je još jedna pala. Euzebio di Frančesko nije više trener Kaljarija.

Razočaravajući rezultati i pad u zonu ispadanja koštali su posla bivšeg stratega Rome, Sasuola i Sampdorije, kome je definitivno presudio poraz od Torina u petak veče. Treći vezani, kojim je serija bez pobede produžena na čak 16 utakmica, bilo u prvenstvu, bilo u Kupu Italije.

Izabrane vesti

Sa Di Frančeskom na klupi, klub sa Sardinije dobio je trk tri meča u borbi za bodove, posle 23. kola pao je na 18. mesto na tabeli, od njega su lošiji samo Krotone i Parma, pa je razlaz logičan, iako je Euzebio ugovorom bio vezan za Kaljari do leta 2023.

Umesto njega, na Sardiniju stiže Leonardo Sempliči. U pitanju je 53-godišnji stručnjak koji je čak šest godina proveo u SPAL-, a pre samo 12 dana dobio otkaz u Ferari. Na novi posao nije dugo čekao, brzo je dogovorio detalje saradnje sa čelnicima Kaljarija, ugovor će potpisati do juna 2022, a očekuje se da od gostovanja Krotoneu u narednoj rundi povede ekipu ka sigurnoj zoni.

Igrači poput Najngolana, Godna, Simeonea, Nandeza, Roga, Ruganija i ostalih ne zaslužuju sunovrat u Seriju B.


tagovi

Leonardo Semplići Euzebio di FrančeskoKaljari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara