Kaluđerović i Bojović nastavili poteru, Napredak otpisao Bačku, Inđija porodila pobedu sa igračem više

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.03.21. | 15:01

Bez pobednika u Lučanima i Ivanjici

Dva remija, dva trijumf domaćina i samo osam postignutih golova. To je siže četiri popodnevna meča Superlige, koji su borbu za opstanak zaoštrili do maksimuma. Jasno je samo da je iz realne trke, posle neuspeha na gostovanju Napretku iz Kruševca, ispala Bačka, dok je Rad propustio veliku priliku da trijumfom u Ivanjici konačno dođe do mesta koje garantuje elitni fudbal i naredne takmičarske godine.

Rad je, ne tako davno, predstavljao sinonim za loše partije na gostovanjima. Rušili su Građevinari uzastopnim porazima negativne rekorde, ali se sve promenilo dolaskom Milana Milanovića. Pre desetak dana Rad je odneo bodove iz Kruševca, a danas može da želi za celim plenom iz Ivanjice. Na kraju je bilo pravedenih 1:1.

Izabrane vesti

Tim sa Banjice ponovo se oslanjao na provereni kvalitet veterana domaćeg fudbala. Ponovo je na golu Rada blistao nekadašnji čuvar mreže Vojvodine i Crvene zvezde Damir Kahriman, koji je zaustavio prvi nalet Javora. Za realizaciju je bio kao mnogo puta ranije Andrija Kaluđerović. Istina, vodećem pogotku Građevinara prethodila je sjajna akcija mladog Karaklajića, koji je nanizao nekoliko igrača Javora i omogućio Kaluđeroviću da sa tri metara pogodi praznu mrežu. Bio je to 72. pogodak sjajnog napadača u Superligi, dovoljno da se učvrsti na prvom mestu liste najboljih strelaca svih vremena. Mada mu je u isto vreme odgovorio Bojović.

Rad je imao nekoliko prilika da reši pitanje pobednika i iskoristi manjak koncentracije u redovima Javora. Ipak, kada do toga nije došlo Ivanjičani su odgovorili. Rezervista Andrej Ilić je nadskočio rivale i postikgao konačan rezultat.

Inđija je slavila posle više od mesec dana, i ponovo stekla opipljive šanse da uhvati slamku spasa. Vrlo tenzičan meč odigran je u Sremu, što je logično obzirom da i Novom Pazaru gori pod nogama (1:0). Gosti su ostali sa igračem manje u finišu prvog poluvremena, kada je isključen neoprezni Sise.

Imala je inicijativu Inđija, mada je gostima poništen pogodak delo rezerviste Dušana Stojiljkovića zbog ofsajda. Nije bilo mnogo šansi, ali jeste guranja i verbalin duela. I tako sve do 88. minutu kada je sa kreča pogodio kapiten domaćina Bastajić.

Napredak je vezao drugi prvenstveni trijumf, pod Bagdalom je pala Bačka (2:1), tako da su Čarapani došli na samo dva boda zaostatka u odnosu na Novi Pazar. Sve se u Lazarevom gradu vrtelo oko bivšeg veziste Partizana Saše Marjanovića. On je već u drguom minutu prevario Milojević, imao još nekoliko sjajnih pokušaja. Posle pogotka Alena Melunovića, gosti su uspeli da zakuvaju susret. Pogodio je sa kreča Nikola Ašćerić, ali bilo je to sve od Bačke.

Nije bilo pobednika u Lučanima, gde je gostovao Metalac (1:1). Vrlo zadržajan meč, sa mnogo prilika na obe strane obeležio je Milan Bojović koji je stigao do 70. pogotka u Superligi. I nastavio da prati Kaluđerovića. Pre toga je mrežu domaćina pogodio Prestiž, posle uigrane kombinacije ekipe Žarka Lazetića iz prekida.

 SUPERLIGA - 27. KOLO

Subota

Čukarički - Radnički Niš 0:0

Nedelja

Inđija - Novi Pazar 1:0 (0:0)

/Bastaić 88 pen/

Javor - Rad 1:1 (0:1)

/Ilić 71 - Kaluđerović 33/

Mladost - Metalac 1:1 (1:1)

/Bojović 38 - Prestiž 28/

Napredak - Bačka 2:1 (1:0)

/Marjanović 2, Melunović 61 - Ašćerić 74 pen/

Ponedeljak

14.00: (1,35) TSC (5,00) Mačva (9,00)

14.00: (2,50) Proleter NS (3,25) Spartak Subotica (2,90)

14.00: (3,50) Radnik (3,30) Vojvodina (2,15)

16.05: (10,0) Voždovac (6,50) Crvena zvezda (1,25)

18.10: (1,17) Partizan (7,50) Zlatibor (16,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Andrija KaluđerovićMilan BojovićŽarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara