©Real Madrid
©Real Madrid

Kamavinga Realov do 2029. godine

Vreme čitanja: 1min | uto. 07.11.23. | 15:01

Mladi vezista stavio paraf na dugogodišnji ugovor sa Kraljevskim klubom

Eduardo Kamavinga produžio je ugovor sa Real Madridom do 30. juna 2029. godine, objavio je Kraljevski klub na svom zvaničom portalu.

Reprezentativac Francuske parafirao je u društvu prvog čoveka kluba Florentina Pereza i na taj način nagrađen za veliki uspon koji je doživeo u glavnom gradu Španije od dolaska iz francuskog Rena.

Izabrane vesti

Kamavinga je na Stantijago Bernabeu stigao na leto 2021. godine za obeštećenje od 31.000.000 evra, a u dresu Kraljevskog kluba do sada je odigrao 114 utakmica i postigao dva gola, uz pet asistencija.

Iako ima samo 20 godina, odlični vezista je već osvojio šest trofeja u Madridu - Ligu šampiona, Svetsko prvenstvo za klubove, Superkup Evrope, Primeru, Kup kralja i Superkup Španije.

Kamavinga je dva puta bio novinovan za "Zlatnog dečka" evropskog fudbala, kao i Kopa trofej.

Francuski reprezentativac je rođen u Kabindi, jednom od najvećih gradova Angole, ali se kao dečak preselio u Francusku i sa 11 godina pridružio Renu. Francusko državljanstvo dobio je 5. novembra 2019. godine, a šest dana kasnije našao se na spisku mlade reprezentacije. Za seniorsku selekciju Trikolora debitovao je 8. septembra 2020. godine u meču sa Hrvatskom u Ligi nacija.


tagovi

Eduardo Kamavinga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara