Mauro Kamoranezi (©Shutterstock)
Mauro Kamoranezi (©Shutterstock)

Kamoranezi vodi ka sigurnoj luci

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.06.20. | 11:31

Tabor iz Sežane ima težak zadatak protiv nezadrživog Brava koji je vezao čak šest pobeda u šampionatu Slovenije. Celje ne odustaje od titule

Sve oči slovenačke fudbalske javnosti ovog vikenda biće uprte u Ljubljanu, gde se u nedelju igra veliki derbi Olimpija – Maribor, a u subotu su na programu dve utakmice 30. kola elitne lige ove zemlje, kada se sastaju Tabor – Bravo i Aluminij – Celje.

Početkom januara ove godine pukla je bomba, kada je obelodanjeno da nekadašnji as Juventusa, Argentinac koji se proslavio u dresu Italije, Mauro Kamoranezi stigao na kormilo malenog kluba Tabor Sežane.

Izabrane vesti

U prva dva kola nastavka sezone, Tabor je pretrpeo oba poraza, ali je onda sakupio četiri boda u prethodne dve rund i sada je na mestu koje ostavlja ovaj klub u najboljoj ligi Slovenije i naredne sezone. Ekipa iz Sežane nije osigurala još opstanak. Rudar je već drugoligaš, a konkurenti Taboru da se izbegne deveta pozicija koja vodi u plej-aut su Triglav i Domžale.

Bravo, rival Tabora u 30. kolu, je u fantastičnoj formi, najboljoj u Sloveniji. Ovaj klub ima čak šest pobeda u nizu u šampionatu. Pre desetak dana, Bravo je pregazio lidera Olimpiju u Ljubljani sa čak 5:0, a početkom marta je pobeđen i Maribor u Ljudskom vrtu sa 2:1. U nastavku sezone, Bravo ovog meseca na četiri utakmice je primio samo jedna gol i to od fenjeraša Rudara.

Bravo je u sredini tabele sa 40 bodova, pa je jasno da četi Maura Kamoranezija neće biti lako da osvoje nove bodove. Prvi strelac Brava je Aljoša Matko sa 10 golova. U oba meča ove sezone slavili su domaće ekipe. Bravo je na svom terenu pobedio sa 2:1, a Tabor u Sežani sa 3:1. U poslednjih pet utakmica što u eliitnoj ligi Slovenije, što u drugom rangu takmičenja, pobedili su timovi koji su igrali na svom terenu.

Posle kikseva Olimpije ovog meseca u trku za titulu u Sloveniji se uključio i Celje, koji ima samo četiri boda manje od lidera iz Ljubljane. Ipak, trenutno trećeplasirani tim u ligi je osvojio samo bod u prethodna dva kola. Aluminij je na visokoj četvrtoj poiziciji i bori se za Evropu.

Celje ima najbolji tandem strelaca u slovenačkoj najboljoj ligi. Dario Vizinger i Mitja Lotrič su postigli čak 32 gola (prvi 18, a drugi 14), a to je više od polovine pogodaka tima (58). U prvom delu sezone u Celju je domaćin je pobedio sa 2:0, dok je u Kidričevu bilo bez pogodaka. Poslednja četiri susreta ovih rivala su završena sa 0-2 gola, a Aluminij nije zatresao mrežu Celja 360 minuta. Poslednji put je pobedio današnjeg rivala 9. decembra 2018. godine, kada je bilo 4:1.

SLOVENIJA – 30. KOLO

Petak

Rudar – Triglav 0:1 (0:1)

/Milanović 19/

Subota

18.00: (2.25) Tabor Sežana (3.20) Bravo (2.65)

20.00: (3.10) Aluminij (3.30) Celje (2.20)

Nedelja

18.00: (1.95) Mura (3.45) Domžale (3.60)

20.45: (2.60) Olimpija (3.20) Maribor (2.60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Tabor SežanaSlovenija 1Mauro KamoraneziCeljeAluminij

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara