Kan: Slabost je kad si sujetan i tvrdoglav; prodaja Levandovskog razumna odluka

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.07.22. | 14:43

"Ako se ukaže prava prilika tu smo da dovedemo zamenu za Roberta", poručio prvi čovek Bajerna

Dugo je prvi čovek Bajerna Oliver Kan odbacivao mogućnost da Robert Levandovski (34) napusti Minhen pre isteka ugovora. U jednom od istupa u medijima čak je dao neku vrstu obećanja da Poljak ostaje, tako da su nemački mediji jedva dočekali da čuju njegov komentar nakon što je ponuda Barselone kasno sinoć prihvaćena.

Podsetimo, Leva se seli na Nou Kamp za 45.000.000 evra fiskno, a Bavarci će moći da zarade dodatnih 5.000.000 kroz bonuse. U javnosti se uveliko spekuliše ko je u toj transakciji najbolje prošao - Barsa, Bajern, Levandovski?

Izabrane vesti

Ali tema oko koje se u ovom času najradije okupljaju navijači Bajerna jeste: "da li je nemački šampion ovom odlukom pokazao nemoć".

Kan ima reč:

"Preterana tvrdoglavost i sujeta - to su za mene znaci slabosti. Suština je da su se uslovi iz korena promenili. Uvek se radi o tome šta je najbolje za klub, za tim, za navijače. Poziciji na kojoj se nalazim je takva da ja moram da donosim odluke te vrste, to je moj posao".

Na konstataciju da je u jednom momentu čak iskoristio špansku reč "basta" (dosta) kako bi prekinuo spekulacije oko transfera najboljeg igrača i tom prilikom podvukao da od tog posla neće biti ništa, izvršni direktor je kazao:

"Da, u tom momentu timer sam želeo da završim svaku diskusiju na tu temu. U to vreme nismo imali nikakvu ponudu za Roberta, niti alternativu u perspektivi. Od tada je prošlo skoro dva meseca i situacija se promenila iz korena. Na kraju, dogodilo se to da je Barselona ponudila sumu koja nas čini apsolutno zadovoljnim. Tako da je ovo razumna odluka. Pored toga, potpisali smo igrača svetske klase kakav je Sadio Mane".

Da li se kajete što ste bili isključivi pre dva meseca?

"Kao što sam rekao, u to vreme bilo je ispravno što sam tako postupao. Moj posao je da uvek radim ono što je u najboljem interesu za Bajern. U svakom trenutku smo bili "za volanom" i delovali sa pozicije sile. Odlučili smo da damo Levi zeleno svetlo, mirno ćemo živeti sa tom odlukom".

Zar cilj Bajerna ne bi trebalo da bude da zadrži najbolje igrače?

"I dalje imamo veoma dobar tim koji može da uzme sve trofeje. Sa Maneom, Gravenberhom i Mazrauijem mnogo smo dobili. Transfer Levandovskog nam čak daje više manevarskog prostora".

Da li ćete dovesti zamenu za Levandovskog?

"Stalno pratimo tržište, u toku smo svih dešavanja. Ako se ukaže prava prilika - bićemo tu. Dosadašnji tok prelaznopg roka pokazao je koliko je Bajern zapravo atraktivan za najbolje igrače Evrope. Znamo vrlo dobro šta dugujemo Robertu, ali i ranije su veliki igrači napuštali Minhen pa se naš svet nije srušio. Štaviše, neretko smo postajali još uspešniji", podvukao je Kan.

Paralelno smo ovim Kanovim istupom za medije je govorio i sportski direktor Hasan Salihamidžić, ponovivši još jednom da Kristijano Ronaldo nije opcija za Bajern.

Leva se takođe oglasio: "Zahvalan sam svim ljudima u Minhenu na divnih osam godina. Posle turneje sa Barselonom po Sjedinjenim Američkim Državama vraćam se da se oprostim sa svima pojedinačno, sa svim osobljem ovde. Trenirao sam danas sa momcima. Ne, nisam se plašio povrede. To je bio najbolji način da se rastanemo".

Robert Levandovski bi lekarske preglede trebalo da obavi u Majamiju tokom večeri ili sutra, posle čega će ga Katalonci zvanično predstaviti kao najveće pojačanje ovog leta.


tagovi

Oliver KanLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara