David Alaba (©Reuters)
David Alaba (©Reuters)

Kan: Smotali smo crveni tepih, sa Alabom je gotovo

Vreme čitanja: 1min | sre. 23.12.20. | 10:24

„Moramo da se s tim pomirimo“, kaže direktor Bajerna

Bitka koju je Bajern izgubio. Malo je takvih i na terenu, a pogotovo van njega.

Ipak, David Alaba je jedan od onih izuzetaka. Čovek koji je gotovo celu dosadašnju karijeru proveo u Minhenu, rešio je da na kraju sezone ode. Svi pokušaji Bajerna da ga zadrže nisu uspeli.

Izabrane vesti

Ljutili su se Bavarci na Alabu, pa na njegovog menadžera Pinija Zahavija, ali sve je bilo uzalud. Direktor Bajerna Oliver Kan, nekadašnji veliki golman Nemačke, potpisao je kapitulaciju.

Raširili smo crveni tepih ispred Davida Alabe i išli do naših krajnjih granica. David i pogotovo njegov savetnik Pini Zahavi nisu želeli da hodaju po tom crvenom tepihu. Zato smo ga posle nekog vremena smotali nazad. Ne vidim da su bilo kakvi novi razgovori mogući“, rekao je Kan za Bild.

Bez obzira na sve, Kan i dalje veoma ceni Alabu kao igrača.

David je deo Bajerna punih 12 godina, od toga deset kao profesionalac. On sada traži neke nove izbore i mi moramo da se pomirimo s tim“, priznao je Kan.

Pre nekoliko dana je i Karl-Hajnc Rumenige, generalni direktor Bajerna, rekao da je klub uradio sve što je mogao da zadrži Alabu.

Za sada nema pouzdanih informacija gde će Austrijanac nastaviti karijeru. od 1. januara biće slobodan da pregovara, pa da na leto ode u novi klub bez obeštećenja. Kao potencijalne destinacije pominju se Pari Sen Žermen i Čelsi.


tagovi

BundesligaBajern MinhenDavid Alabaoliver kan

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara