Kan: Svi osim Bajerna prijavljuju velike gubitke, očekujemo da krene kažnjavanje

Vreme čitanja: 1min | pet. 06.01.23. | 09:37

"Klupskog prvenstva sveta ne može da bude dok se FIFA ne dogovori sa ECA"...

Godinama unazad čelnici Bajerna koriste svaku priliku da bocnu evropsku konkurenciju po pitanju poštovanja finansijskih regulativa koje UEFA nametnula. Njihove su knjige čiste, i tu dileme nema, ali im, s druge strane, zameraju sistematsko saplitanje svakog kluba u Nemačkoj što bi im iole pripretio kupovinom njegovih najboljih igrača. Ne dotiču takve zamerke Bavarce, pa oni i u novoj godini nastavljaju da insistiraju - finansijski fer-plej svi moraju da poštuju!

Prvi čovek Bajerna - Oliver Kan, ovoga puta nije nije direktno pominjao određeni klub, međutim nadovezao se na temu istrage koja je u toku i tiče se nepravilnosti u poslovanju Juventusa.

Izabrane vesti

"Za mene je misterija kako takve stvari mogu da se dogode ako postoje regulative. Očekujem da će konačno početi dosledno i pooštreno sprovođenje propisa i kažnjavanje prekršaja", kazao je Kan.

"Za nas je veoma iritantno što već godinama radimo ozbiljno i odgovorno, dok najveći broj klubova konstantno prijavljuje gubitke između 50 i 150.000.000 evra".

Kan se osvrnuo i na odluku Fife da orgaizuje svetsko klupsko prvenstvo sa 32 kluba, poručivši da da ECA (Asocijacija evropskih klubova) nije dala odobrenje za tako nešto.

"Ugovor između FIFA i ECA koji reguliše saradnju, kao i naknade za nastupe igrača u nacionalnim timovima, istekao je 2022. godine. Sve dok ne bude dogovora sa klubovima, sa članicama ECA, neće biti ni SP za klubove", zaključio je Kan.


tagovi

Oliver Kan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara