Tipično bajernovski: Jeftino, pametno, brzo - jutros sleteo, večeras promovisan

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.01.23. | 22:03

Dejli Blind došao da zakrpi rupu do leta...

Jutros iznenađujuće najavljeno, večeras realizovano i potvrđeno: iskusni holandski univerzalac Dejli Blind (32) novi je igrač minhenskog Bajerna. Sve je obavljeno brzo i maksimalno efikasno, onako kako Bavarci najviše vole. Povrh svega, malo ko, ili bolje reći niko, ovako nešto nije mogao da nasluti. Da je Bajernu potrebno popunjavanje defanzivnog rostera - znalo se, u redu. Ali informacija da će to biti doskorašnji igrač Ajaksa iznenadila je i najbolje poznavaoce prilika u Zebener štrase.

Blind dolazi da 'zakrpi' rupu nastalu usled teške povrede Lukasa Ernandeza na Mundijalu u Kataru. Za Francuza je sezona završena, a nekadašnji prvotimac Mančester junajteda dobio je ugovor na šest meseci, s opcijom da ostane još godinu dana.

Izabrane vesti

Radi se o praktično najjeftinijoj opciji do koje je nemački šampion mogao da dođe: slobodan igrač, s platom koja pripada četvrtoj kategoriji u klupskoj piramidi (ne više od 5.000.000 evra), pritom rad da prihvati kratkoročni ugovor.

Imao je Blind možda i bolju ponudu od Antverpena, svakako mogućnost da potpiše višegodišnji ugovor, međutim prelomio je sportski motiv:

"Jedva čekam da zaigram u dresu Bajerna. Sada ulazimo u najvažniji deo sezone, kada se osvajaju trofeji, a klub poput Bajerna napada sve trofeje. I može da dođe do svakog. Glad kluba za titulama bila je odlučujuća u mojoj konačnoj odluci", kazao je Blind.

Bajern je bio vođen prostim rezonom: igrač s internacionalnim iskustvom, tehnički dobro obučen u jednoj od najboljih škola (samim tim prilagodljiv Nagelsmanovom sistemu), koji neće imati problem da bude alternativa. Tu je i već pomenuti finansijski momenat, jer klub iz Minhena traga i za golmanom ove zime (Jan Zomer trenutno najbliži), dok za primarni cilj ima pripremu (maksimalnu uštedu sredstava) za napad na napadača top klase na leto.

Čovek koji stoji iza gotovo senzacionalnog transfera je agent Kes Vos. Ovaj agent je pre nekoliko dana odveo Kodija Gakpoa u Liverpul. Vos, naime, ima odlične poslovne odnose sa sportskim direktorom minhenskog giganta Hasanom Salihamidžićem, što je na kraju uticalo da Blind u poslednji čas promeni kurs.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Dejli Blind

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara