Reprezentativci Kanade (©Reuters)
Reprezentativci Kanade (©Reuters)

Kanada overava plasman na Mundijal, Meksikanci i Ameri u direktnom duelu za katarsku vizu

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.03.22. | 23:10

Mečevi 12. kola kvalifikacija u Severnoj Americi na programu su u noći između četvrtka i petka. Derbi se igra u Meksiko Sitiju od 03.00 časova

Kanada je 36 godina čekala na ovo: U noći između četvrtka i petka, od 03.05 časova po srednjoevropskom vremenu, imaće priliku da overi plasman na Svetsko prvenstvo. Za kartu za Katar potrebno joj je „samo“ da savlada Kostariku u San Hozeu.

Nije to jedini, ali je najrealniji scenario kojim bi Kanađani došli do overe neke od prve tri pozicije. Druga varijanta je da odigra nerešeno, a da Panama ne pobedi Honduras (meč počinje od 02.05). Kako bilo, Milan Borjan, Džonatan Dejvid i saigrači su veoma blizu - slobodno možemo da kažemo – istorijskog uspeha! Čitav sever Severne Amerike je spreman za slavlje.

Izabrane vesti

Teško je, jer mnogo toga možemo da čujemo. Mnogo toga dolazi do nas od spolja. Čak i moji članovi porodice komentarišu kako smo blizu. Teško je ignorisati. Pokušavamo da budemo nogama na zemlji, ništa još nije gotovo i moramo da odradimo posao do kraja“, kazao je vezista Kanade Džonaton Osario.

Nažalost, ni ovog puta neće biti na terenu Alfonsa Dejvisa, zbog srčanih problema koji su se pojavili pošto je preležao virus korona. Sjajni levi bek je tek nedavno počeo da trenira u Bajernu, najavljeno je da bi mogao da počne da igra u narednih nekoliko nedelja.

03.05: (3,30) Kostarika (2,75) Kanada (2,55)

U isto vreme, opet u zavisnosti od meča u Panami, mogli bismo da dobijemo i drugog predstavnika KONKAKAF-a u Kataru. U velikom derbiju se od 03.00 sastaju Meksiko i Sjedinjene Američke Države, najljući rivali na kontinentu.

Asteci i Jenkiji su u istoj situaciji, uoči meča u Meksiko Sitiju imaju po četiri poena više u odnosu na Panamu, koja zauzima tu četvrtu poziciju koja vodi u baraž sa timom iz Okeanije. Praktično, trijumf bi obe selekcije doveo nadomak promocije (ako Panama pobedi), ali i rivala u isto vreme uveo u ozbiljan problem.

O rivalitetu Meksika i SAD se već sve zna. Od poslednja četiri takmičarska meča, tri su bili u finalima takmičenja. Prvo je 2019. godine Meksiko slavio sa 1:0 i osvojio tako Gold kup, da bi se potom Jenkiji 2021. osvetili, dvostrukom pobedom. Najpre u finalu Lige nacija sa 3:2 posle produžetaka, a zatim i sa 1:0 u finalu severnoameričkog šampionata, takođe posle 120 minuta fudbala. Da potvrde dominaciju, Ameri su se potrudili u kvalifikacijama, u novembru su savladali Meksikance u Sinsinatiju sa 2:0, golovima Kristijana Pulišića i Vestona Mekenija u finišu meča.

03.00: (2,00) Meksiko (3,40) Sjedinjene Američke Države (4,30)

Posle noćašnjeg, igraće se još dva kola. Kanadi će rivali da budu još Jamajka i Panama, s tim što Kanaldžijama ide u goste, pa bi valjalo da pre toga završi sav posao. Amerikanci će igrati upravo sa Panamom, pa potom gostuju Kostariki, dok Meksiko ima najlakši posao i preostalo mu je da igra protiv Hondurasa i El Salvadora, dva tima koji su bez ikakvih šansi da se domognu baraža.

Za to doigravanje će po svoj prilici da se bore Panama i Kostarika. Kanaldžije su u boljoj poziciji, imaju jedan bod više, ali Kostarikanci su u naletu i vezali su četiri meča bez poraza (tri pobede i remi). Na poslednja tri meča nisu primili gol i to je posebna pretnja po Kanađane.

Na Mundijalu u Rusiji smo od severnoameričkih država gledali Meksiko, Kostariku i Panamu. Nije bilo ni Amerikanaca, ni Kanađana. Sada će se po svoj prilici to malo promeniti, mada vrlo je realno da se i četvrta selekcija pridruži u Kataru, pošto će u interkontinentalnom baražu da igra protiv ekipe iz Okeanije, najverovatnije protiv Novog Zelanda.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (SEVERNA AMERIKA) – 12. KOLO

Petak

00.05: (2,00) Jamajka (3,30) El Salvador (4,00)

02.05: (1,43) Panama (4,20) Honduras (8,50)

03.00: (2,00) Meksiko (3,40) Sjedinjene Američke Države (4,30)

03.05: (3,30) Kostarika (2,75) Kanada (2,55)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

reprezentacija MeksikaReprezentacija Kanadereprezentacija SADKvalifikacije za SP 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara