©AFP
©AFP

Kanavarovo vatreno krštenje u Seriji A: Zadatak - nastaviti niz dug tri decenije

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.04.24. | 12:27

Udineze u završnici borbe za opstanak sa novim trenerom

Porazom od Verone Udineze je ostao na tek jednom bodu iz prethodna četiri kola te je samo zahvaljujući boljem boljoj gol razlici od Frozinonea ostao iznad zone ispadanja.

Novi kiks bio je povod da se na Friuliju rastanu sa Gabrijeleom Ćofijem, a kako navode mediji sa Apeninskog poluostrva naslednik je Fabio Kanavaro koji je već na putu ka stadionu.

Izabrane vesti

Nekadašnji osvajač Zlatne lopte vratiće se tako u italijanski fudbal posle godinu dana i epizode na klupi Beneventa koji je vodio u Seriji B od oktobra 2022. do februara 2023. godine, a zajedno sa novim strategom u klub će stići i njegov brat Paolo.

Kanavarov uslov bio je upravo da uloga prvog saradnika bude poverena njegovom bratu, uz kojeg će stručni štab činiti Đampjero Pinci i Frančesko Troaz.

Novi strateg Udinezea staviće paraf na ugovor do kraja sezone, dok će u zavisnosti od rezultata do kraja proleća biti razmatrana eventualna opcija produžetka saradnje za još dve sezone.

Kanavaro će trenerski debi u novom klubu upisati protiv Rome i De Rosija sa kojim je imao prilike da odmeri snage dok su predvodili Benevento i Spal, a primarni zadatak nekadađnjeg prvaka sveta biće da izbegne ispadanje u Seriju B i odlazak u drugoligaško društvo prvi put od sezone 1994/1995.

Pre povratka u Italiju, novi strateg Udinezea trenerski zanat je pekao na istoku, odnosno u Saudijskoj Arabiji i Kini.


tagovi

Fabio KanavaroGabrijele ĆofiUdineze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara