Kante je zaboravljen posle odlaska u Arabiju: Dešan ga je još jednom preskočio

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.10.23. | 14:42

U selekciju Francuske vraćeni Žonatan Klos i Ibrahima Konate

Izgleda da Didije Dešan nije veliki ljubitelj migracija evropskih fudbalera u arapski svet. Karima Benzemu ionako ne zove posle sukoba koji je izbio neposredno pred odlazak na Mundijal, a već godinu i po dana ignoriše i Engolo Kantea, pa ni neumornog veziste nema pod zastavkom Francuske za kvalifikacioni meč sa Holandijom i prijateljski sa Škotskom.

Prvo zbog povreda još dok je bio pod ugovorom sa Čelsijem, a onda, ima i takvih zaključaka, što je Evropu zamenio Saudijskom Arabijom i po oceni selektora se „pozdravio“ sa ozbiljnim fudbalom. Iako igra redovno za Al Itihad, Kante nije na spisku, jer su sve više u fokusu mladi Realovi fudbaleri poput Eduarda Kamavinge i Oreljana Čuamenija.

Izabrane vesti

U odnosu na septembarski ciklus, doskorašnji prvak sveta opet računa na bočnog fudbalera Olimpik Marselja, Žonatana Klosa, kao i štopera Liverpula, Ibrahimu Konatea. Klosu je ovo posle godinu i kusur povratak u državni tim u kome nije bio od 25. septembra 2022. i poraza u Danskoj, dok je Konate usled povrede morao da otkaže učešće prethodnog meseca i umesto njega je tad pozvan Žan Kler Todibo. I dalje u kombinaciji, očekivano, nema Pola Pogbe, baš kao ni Aksela Disasija iz Čelsija.

Francuzi će 13. oktobra u Amsterdamu gostovati Holandiji, a četiri dana kasnije čekaju Škotsku.

TIM FRANCUSKE

Golmani: Alfons Areola (Vest Hem), Majk Menjan (Milan), Bris Samba (Lans);

Odbrana: Žonatan Klos (Marselj), Lukas Ernandez (PSŽ), Teo Ernandez (Milan), Ibrahima Konate (Liverpul), Žil Kunde (Barselona), Benžamen Pavar (Inter), Vilijam Saliba (Arsenal), Dajo Upamekano (Bajern);

Vezni red: Eduardo Kamavinga (Real Madrid), Jusuf Fofana (Monako), Bubakar Kamara (Aston Vila), Adrijen Rabio (Juventus), Orelijen Čuameni (Real Madrid);

Napad: Kingsli Koman (Bajern), Usman Dembele (PSŽ), Olivije Žiru (Milan), Antoan Grizman (Atletiko), Randal Kolo Muani (Pari Sen Žermen), Kilijan Embape (PSŽ), Markus Tiram (Inter).


tagovi

Fudbalska reprezentacija Francuskekvalifikacije za EPKvalifikacije za Euro 2024Didije Dešan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara