Fudbaleri Leona proslavljaju jedan od šest golova (Foto: Reuters)
Fudbaleri Leona proslavljaju jedan od šest golova (Foto: Reuters)

Kanzas kao na terminu: Leon naneo Sportingu drugi najteži poraz na njegovom terenu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.08.21. | 05:57

Ubedljiva pobeda meksičke ekipe u četvrtfinalu KONKAKAF Liga kupa – 6:1 (3:0)

Dan uoči meča trener Sporting Kanzas Sitija Piter Vermes najavljivao je kako je primarni cilj njegovog tima uvek bio pobeda. Kada je sa druge strane Leon to se može shvatiti i kao kandidatura za titulu. Međutim, očigledno se nameračio na pogrešnog rivala. Stao mu na rep i doživeo katastrofu.

U četvrtfinalu KONKAKAF Liga kupa šampion meksičke Aperture je na Čildrens Mersi Parku na komade rastavili Kanzas i na brutalan način istakao kandidaturu za trofej, o kojoj je indirektno pričao Vermes – 6:1 (3:0). Bio je to drugi najteži poraz na domaćem terenu u istoriji američkog tima. Najubedljiviji su pretrpeli od Čikaga 2001. godine (0:7), a identičnom razlikom kao večeras poraženi su 2015. protiv San Hozea (0:5).

Izabrane vesti

"Izašli smo tamo i uradili najbolje što smo mogli", rekao je Vermes posle meča. Ako je to zaista najbolje što mogu…

Domaći tim izgledao je potpuno dezorjentisano, neogranizovano i neuigrano, kao na terminu u balonu, sastavljen sat vremena uoči utakmice. Previše prostora ostavljali su fudbaleri Sportinga rivalu u poslednjoj trećini, previše mu vremena dozvoljavali da se namesti na šut, kasnili u blok, ostavljajući na vetrometini svog saigrača na gol-liniji, 20-godišnjeg Džona Pulskampa.

Otud i podatak da je od osam šuteva ka okviru njegovog gola, šest završilo u mreži. Neuigranošću donekle rotiranog tima Kanzasa najviše se sladio dvostruki strelac Omar Fernandez, dok je Anhel Mena pored gola upisao i dve asistencije. Počasni gol za domaćina postigao je rezervista Kameron Djuk.

Drugi meč četvrtfinala je pak pripao američkom timu. Sijetl je na svom terenu ubedljivo savladao Tigres i revanširao se Meksikancima za gorepomenuti poraz Kanzasa - 3:0 (1:0).

Strelci u pobedi Saundersa bili su Ruidijaz sa bele tačke sredinom prvog poluvremena, odnosno dvojac koji je jedan deo karijere proveo u Evropi, Fredi Montero (Sporting Lisabon) i Nikolas Lodeiro (Ajaks), u drugom poluvremenu.

KONKAKAF LIGA KUP – ČETVRTFINALE

Sreda

Kanzas Siti - Leon 1:6

/Djuk 61 - Kolombato 16, Fernandez 27, 44, Mena 62, Meneses 72, Davila 78/

Sijelt - Tigres 3:0 (1:0)

/Ruidijaz 23pen, Montero 64, Lodeiro 70/

Četvrtak

02.00: (2,20) Njujork Siti (3,25) Pumas (3,15)

Petak

01.00: (2,80) Orlando Siti (3,20) Santos Laguna (2,45)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

LeonLeonKanzas Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara